Novo apartmansko naselje u Bečićima

15. Decembar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na teritoriji opštine Budva, u Bečićima, gradiće se još jedan apartmanski objekat, a glavni državni arhitekta dao je saglasnost na idejno rešenje objekta.

Kako se može videti u dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma, investitori su Ivana i Blagoje Peković, dok je idejno rešenje obradio AIM Studio.

Izgradnja objekta previđena je u okviru Detaljnog urbanističkog plana Bečići, na delovima urbanističkih parcela UP 87/7, UP 87/2 i UP 87/6. Ukupna površina parcela na kojoj je planirana izgradnja iznosi 3404,90 m2. Na lokaciji su evidentirana tri izgrađena objekata predviđena za rušenje, što će biti naknadno obrađeno u elaboratu rušenja.

Planirani objekat imaće 95 turističkih apartmana, i to 91 jednosoban i četiri dvosobna.

Objekat je projektovan na poziciji sadašnjeg objekta u obliku latiničnog slova L i pruža se ka južnoj strani lokacije. Zapadna duža lamela je spratnosti S+P+5, dok se severna kraća lamela kaskadira od S+P+3 do S+P+5. Lamele su povezane u gornjem desnom uglu lokacije, gde se nalazi pešački ulaz u objekat i vertikalne komunikacije - stoji u idejnom rješenju.

Nadzemni deo objekta je postavljen na kubus suterena preko kojeg se ostvaruje pešački prilaz do ulaza. Suteren je većinom ukopan, otvoren je ka jugu i istoku, gdje je ulaz u garažu. Objekat je orijentisan tako da većina apartmana ima pogled ka moru.

- Objekat apartmanskog stanovanja čine suteren, prizemlje, tri do pet spratova i prohodan krov. U suterenu je smeštena garaža sa 106 parking mjesta, tehničke i pomoćne prostorije. Na prizemlju je ulaz u objekat, komunikaciono jezgro i 16 apartmana. Na prvom, drugom i trećem spratu je po 17, na četvrtom 15, a petom spratu 13 apartmana. Ukupno je 91 jednosoban i četiri dvosobna apartmana (po dva na četvrtom i petom spratu) - navodi se u dokumentaciji.

Većina apartmana je identična, sa razlikom u obliku i površini terase. Jednosobni apartmani su povšine 54-70 m2, dok su dvosobni 87-103 m2.

- Na krovu se nalazi bazen sa terasom. Na prostoru između dve lamele na prizemlju se nalazi dečije igralište. Ono je ograđeno zelenilom, kako bi stanovi na prizemlju imali veću privatnost. Sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom - objašnjeno je.

Lokacija je saobraćajno povezana sa magistralnim putem E80 koji prolazi kroz Bečiće i ostvaruje se preko ulica Sremskog fronta i Iva Lole Ribara. Preko druge ulice obezbjeđuje se kolski i pešački prilaz sa istočne strane lokacije. Ulica se završava ulaskom u podzemnu garažu na samoj granici parcele.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...