Novi lux hotel MONTIS u Kolašinu uz Splendidov menadžment

14. Jul 2021
Potpisivanje ugovora o menadmentu; autor: Boris Šekularac
Potpisivanje ugovora o menadmentu; autor: Boris Šekularac
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Vlasništvo: MONTENEGRO STARS
Inostrani lux hotel sa 5 zvjezdica MONTIS, koji će od 2024. godine poslovati u okviru Montenegro Luxury Resort-a u Kolašinu, Ugovorom poverio upravljanje hotelom menadžementu prvog crnogorskog hotela s 5 zvezdica – hotelu Splendid.
 
Montenegro Stars Management, iz lanca Hotels group Montenegro stars, koja upravlja prvim crnogorskim rizortom sa 5 zvezdica – hotelom Splendid, i kompanija Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, potpisale su Ugovor o upravljanju luksuznim hotelom Montis by Splendid, koji se gradi u Kolašinu.
 
Izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, koja gradi luksuzni hotel u gradu pod Bjelasicom - Radoica Vuković i izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović potpisali su Ugovor o menadžmentu na 10 godina. Projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mesta. 
 
- Radujemo se uspostavljanju saradnje sa hotelom Splendid i kompanijom koja od otvaranja primenjuje najsavremenije tehnnologije,ima najbolju poslovnu praksu kojom se decenijama podižu standardi kvaliteta. Izbor je za nas bio logičan, imajući u vidu renome kompanije na najvažnijim emitivnim tržištima, ali i izuzetnu profesionalnost i motivisanost upravljačkog  tima. Težimo istom cilju: da goste inspirišemo raznovrsnošću kvalitetnih sadržaja i kreiramo jedinstven doživljaj kombinovanim odmorom na planini i na moru.  Pojednostavljeno, želimo‘Splendid na planini - rekao je izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts Radoica Vuković.
 
Ovo je, inače, prvi put u istoriji crnogorskog hotelijerstva da umesto inostranih hotelskih lanaca, inostrani vlasnici angažuju crnogorsku kompaniju za upravljača svog lux hotela.
 
- Ovu poslovnu saradnju doživljavamo i kao svojevrsnu nagradu za sve što smo postigli u prethodnih 15 godina. Godinama smo odolevali interesovanju  najpoznatijih hotelskih lanaca da zajednički upravljamo hotelom koji je označio prekretnicu u crnogorskom turizmu. Verovali smo u domaću pamet, znanje i sposobnost i rezultatom pokazali da je moguće napraviti respektabilan a crnogorski brend. I evo nas u poziciji da na 15-ti rođendan preuzimamo upravljanje raskošnim hotelskim rizortom i to na Severu, u godini koja je po svemu za zaborav. Koliko god imponuje, očekivanje investitora motiviše da još bolje ispunimo zadatak i doprinesemo unapređenju turističke ponude grada Kolašina. Dodatno nas  obavezuje gotovo urođeno gostoprimstvo Kolašinaca. Daćemo sve od sebe da opravdamo njihovo očekivanje, kao i očekivanje gostiju i, naravno, naših parntera - naglasio je, nakon potpisivanja Ugovora, izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović.
 
Hotel Montis by Splendid je projektovan po principima energetske efikasnosti. Smešten pored reke Tare, na samo 5 minuta od centra grada. Imaće 238 komfornih soba.
 
Prvi put u okviru jednog rizorta biće otvoren i najsavremeniji 3D bioskop. Spa Centar je projektovan na 1.200 kvadrata. U okviru njega, uz prepoznatljive spa sadržaje, gostima će na raspolaganju biti i slana soba.
Kao posebna atrakcija najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen, kao i hotelski  ‘trg’ koji će tokom snežnih, zimskih meseci biti pretvoren u Lounge bar sa privremenim ‘pop-up’ strukturama - najavili su iz Uprave Montenegro Luxury Hotels and Resort-a.
 
Uz hotelsku Pivnicu koja je zamišljena kao Gradska kafana, kao i konferencijske dvorane - ponudu će, najavljuju investitori, upotpuniti i sportsko-rekreativni sadržaji, Dečji klub, skijaška soba sa garažom, a poseban akcenat biće stavljen na pejzažnoj arhitekturi.
 
U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih ekskluzivnih sadržaja. Zainteresovani investitori/kupci, tako će moći da konkurišu za crnogorsko (ekonomsko) državljanstvo.
 
Investicija premašuje 25 miliona eura, a do sada je u okviru prve faze – uloženo više od 7 miliona. Planirano je da Montis Mountain Resort bude završen u leto 2024.godine
 
Montis Mountain Resort je zajednički projekat grupe evropskih investitora sa dugogodišnjim iskustvom u sektorima nekretnina, turizma i ugostiteljstva -  Golden Group i Group of companies Euracore.
 
 
PR SLUŽBA HOTELS GROUP MONTENEGRO STARS 
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Air bee n bee: Spavajte sa kolonijom od milion pčela
27. Maj 2022
Povodom Svetskog dana pčela, italijanski pčelar Rocco Filomeno uvrstio je na poznatu booking...
Hotelijerstvo
Prodaje se motel i drugi ugostiteljski sadržaji u Čačku
18. Maj 2022
U izvršenom postupku protiv preduzeća Jugoprevoz-Ugopromet iz Beograda oglašena...
Hotelijerstvo
Budva dobija kompleks sa 20 apartmana i bazenom
18. Maj 2022
U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto...
Hotelijerstvo
Zadužbina Ljubatovića u Risnu postaje butik hotel sa pet zvezdica
17. Maj 2022
Kompanija Briv Construction, koja je 2020. godine dobila koncesiju za valorizaciju objekta...