Novi hotelski brend u Sarajevu - Otvoren ibis Styles

26. Novembar 2018

Ibis Styles, hotelski brend vodeće svetske grupacije AccorHotels, sa završetkom radova na novom tornju sa 112 novih soba oficijelno je otvorio vrata u Sarajevu i počeo da posluje pod imenom ibis Styles Sarajevo. Adaptacija starog dela zgrade sa 69 soba nekadašnjeg hotela Sarajevo nastavlja se do kraja 2018. godine, kada će ibis Styles i svečano obeležiti ulazak na tržište BiH.

Po završetku svih radova, hotel će imati ukupno 181 sobu, konferencijske sale za 800 osoba što je jedan od najvećih kongresnih kapaciteta u gradu, spa centar te restoran, kafe bar i panoramski skybar. Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 15 miliona evra, a hotel zapošljava 70 ljudi uključujući oko 30 novozaposlenih. Hotelom će upravljati firma Tareq Hospitality sa sedištem u Sarajevu.

Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela prisutnih na preko 400 lokacija širom sveta, a prepoznatljiv je po zanimljivim enterijerima koji prate određenu temu. Tako je ibis Styles toranj sa svojim veselim bojama osvežio urbanu sliku sarajevskog naselja Alipašino polje, a dizajn unutrašnjosti je nadahnut Sarajevom i njegovom tradicijom zimskog sporta.

Maštovit, hrabar i razigran enterijer spaja tradicionalne bosanske motive sa industrijskim dizajnom u jednu harmoničnu igru kontrasta koja simbolizuje duh Sarajeva. Bosanski ćilimi i bakreno posuđe ilustruju istoriju i zanatsku tradiciju grada, a ukomponovani su sa betonom, neonskim svetlima i modernim komadima nameštaja koji predstavljaju mladu kulturu i dinamiku Sarajeva. Tradicija zimskih sportova i sećanje na Zimske olimpijske igre 1984. godine je dočarana dosetljivim detaljima poput retro skija koje dekorišu zidove u sobama ili snow board ljuljaškama ispred recepcije.

Osim originalnog dizajna, usluge ovog hotela su usmerene na promociju zdravog životnog stila, te se u nepušačkom prostoru poslužuju zdravi specijaliteti i bezalkoholni napici. Zdrav i regenerativan san garantuju madraci "sweet bed by ibis Styles" koji se namenski proizvode isključivo za ovaj brend širom sveta. Posebna pažnja je posvećena zdravom slatkom programu koji sprema poslastičarski tim hotela, a poslastice se služe u Chill cafe-u otvorenom za javnost u prizemlju ibis Styles tornja.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...