Niš dobija dva luksuzna hotela tokom 2018.

11. Septembar 2017
Niš dobija dva luksuzna hotela tokom 2018.

Hotelski kapaciteti grada Niša naredne godine biće uvećani pošto će biti završena rekonstrukcija hotela Ambasador i hotela Park, najavili su u petak, 8. septembra 2017. godine, vlasnici pomenuta dva objekta i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Oba hotela pripadala su svojevremeno preduzeću Srbijaturist, ali su nakon neuspešne privatizacije te firme, godinama bili ruinirani i bez gostiju.

Vlasnik firme My Place Group, koja je novi vlasnik Ambasadora, Ivan Spasić istakao je da će rekonstrukcija hotela biti završena do kraja aprila naredne godine, a već za maj je planirano otvaranje.

- Hotel će imati pet zvezdica, čak će imati i više bodova nego što je potrebno za dobijanje tih pet zvezdica - izjavio je Spasić i istakao da će hotel koji je ranije imao 140 soba sada imati 58 studija, 10 apartmana i dva predsednička apartmana površine 85 kvadrata.

Hotel će imati mnoge nove sadržaje poput spa centra, konferencijske sale i bilijar sale. Imaće i svoj parking sa 35 mesta.

Novi vlasnik hotela Park Andrija Radojičić rekao je da će tom objektu biti vraćen stari sjaj najverovatnije do kraja godine. On je takođe najavio nove sadržaje u hotelu koji je izgrađen 1936. godine.

- Hotel će, između ostalog, imati spa centar, kongresnu dvoranu, vidikovac i panoramski lift. Imaće između četiri ili pet zvezdica - kazao je Radojičić.

Rekonstrukcija oba hotela, prema rečima njihovih vlasnika, koštaće otprilike po 5 miliona evra, a obezbediće otvaranje oko 200 radnih mesta.

Izvor: Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...