Niče Zlatiborski biser - turistički kompleks sa 5 zvezdica

05. April 2018
Niče Zlatiborski biser - turistički kompleks sa 5 zvezdica

U strogom centru Zlatibora, na obodu Kraljevog trga sa pogledom na jezero i skijalište Obudovicu, niče novi turistički kompleks Zlatiborski biser, novosadske kompanije Galens Invest. Novi turistički adut na srpskoj planini, saznaje eKapija, prostiraće se na 40.000 m2.

Izgradnja Zlatiborskog bisera je počela krajem prošle godine, a trenutno je u fazi izrade armirano-betonskih konstruktivnih elemenata u podzemnim etažama.

- Završetak izgradnje planiran je za poslednje dane 2020. godine zbog specifičnosti građevinskog podneblja i celogodišnje turističke sezone - kažu u Galens Invest-u.

U okviru novog turističkog kompleksa na Zlatiboru nalaziće se hotel sa pet zvezdica i apartmanski deo.

Hotel će imati 180 soba, kongresni centar sa više od 300 mesta, igraonicu za decu, restorane, spa i velnes centar, kafe bar i centralni hol od oko 1.000 kvadratnih metara. Za apart hotel, predviđeno je da ima 150 smeštajnih jedinica.

Kako najavljuju u Galens Invest-u, sve smeštajne jedinice biće opremljene u modernom, minimalističkom stilu.



- Velnes i fitnes centar, u okviru Zlatiborskog bisera, imaće četiri bazena, od kojih jedan plivački dimenzija 8x25m, prostranu plažu sa 220 ležaljki, teretanu i mnoštvo pratećeg sadržaja na više od 3.000 m2, što će ga svakako činiti najvećim spa centrom ovog tipa u zemlji - ističu u kompaniji.

Bogat sadržaj hotela upotpuniće i bilijar sala i kuglana. Kompleks će raspolagati sa 220 parking mesta u okviru podzemne garaže na dva nivoa, a u prizemlju objekta predviđen je i poslovni prostor za iznajmljivanje.

"U žarištu zbivanja"

Kako objašnjavaju u Galens Invest, Zlatiborski biser odlikovaće sveden arhitektonski izraz i primena savremenih materijala.

- Objekat će redefinisati postojeći kontekst plasirajući nove kvalitete u prostoru, doprinoseći istovremeno artikulaciji urbanog identiteta - ističu u kompaniji dodajući da se izborom urbanog koncepta posebno vodilo računa o uspostavljanju i očuvanju postojećih vizura - prema Kraljevom trgu i jezeru, kao i obližnjim skijaškim padinama.

U Galens Invest-u napominju i da će Zlatiborski biser biti odlično pešački i saobraćajno povezan, a budući da će se nalaziti u samom žarištu zbivanja, od dolaska na planinu gostima više neće biti potreban auto.

Unutrašnje dvorište Zlatiborskog bisera rezervisano je za zelene površina na oko 18 ari, u skladu sa bogatom borovom šumom u neposrednom okruženju.

Tekst i foto:
eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...