Neobični hoteli u - kontejnerima!

30. Oktobar 2018
Tiny Urban Escapes
Tiny Urban Escapes
Hougoumont Hotel Fremantle
Hougoumont Hotel Fremantle
Contain Hotel
Contain Hotel
Beach Box Hotel
Beach Box Hotel
Hotel Flophouze
Hotel Flophouze
Hotel WineBox
Hotel WineBox

Transportne kontejnere, kojima se prenosi roba širom sveta odlikuje izuzetna izdržljivost i mogućnost da se reciklažom promeni njihova namena u pravougane prostore za stanovanje, koji uz malo mašte i dizajnerskog umeća dobijaju kreativan i zanimljiv izgled, kao i visok stepen udobnosti. Predstavljamo vam hotele u kojima je noćenje jedno zaista neobično iskustvo.

Tiny Urban Escapes, Indianapolis, SAD

Smeštene u zelenom parku nedaleko od centra grada, pet luksuznih polustaklenih kabina napravljene su od recikliranih transportnih kontejnera, koje je kanadska dizajnerska kuća Glasshaus uredila u minimalističkom stilu. Svaki od kontejnera ima luster koji visi iznad kreveta, mini kuhinju, kupatilo, kao i privatnu terasu sa otomanom i modernim stolicama za odmaranje. Takođe, tu su i bicikli koje gosti mogu slobodno da koriste, kao i outdoor wellness iskustvo sa časovima joge ili energetskog lečenja.

Hougoumont Hotel Fremantle, Australija

U primorskom gradu Fremantle na zapadu Australije, hotel Hougoumont smešten je u nekadašnoj zgradi hotela Duke of York, sagrađenoj 1901. godine kojoj su pridodati savremeni prekookeanski transportni kontejneri, kako bi se kreirao luksuzan tip smeštaja u gradskoj luci. Ovaj boutique hotel sa malim sobama, fasade neobičnog spoja više boja i materijala, opremljen je modernim nameštajem koji su osmislili poznati dizajneri specijalno za taj prostor.
 
Contain Hotel, Treboutice, Češka Republika
 
Custom-made nameštaj, zidovi i plafon obloženi drvetom čine mikro hotel sa pet soba, smešten pored reke Elbe u Češkoj. U Contain hotelu može da spava ukupno 13 gostiju, a smeštajni deo postavljen je na dva velika kontejrnera koji zapravo čine prizemlje gde su smeštena kupatila, ostava, kao i jedna soba sa četiri kreveta, a na prvom spratu nalaze se ostale sobe sa terasama.

Beach Box Hotel, Baga, Goa, Indija

Popularna indijska destinacija na moru - Goa, dobila je novi hotel nazvan Beach Box, koji sadrži 16 soba, restoran, bar i bazen — svi smešteni u transportne kontejnere, a oko 70 materijala je reciklirano, uključujući i drvo. Sobe su prostrane i moderno opremljene, a pravougaone konstrukcije su dovoljno jake da izdrže zemljotrese i nagrizanja morske soli čak 20 godina.

Hotel Flophouze, Teksas, SAD

Sa ormarićima iz nekašnje laboratorije u Bruklinu i radnih stolova iz jedne stare teksaške kuglane, Hotel Flophouze kreiran je sa namerom da se spasu i ponovo upotrebe razni predmeti. Šest transportnih kontejnera sadrži dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu i privatno kupatilo. Gostima se preporučuje da se opuste (u odsustvu televizora) uz odabranu muziku sa gramofona, a za relaksaciju tu je i bazen i udobne fotelje za ljuljanje.

Hotel WineBox, Valparaiso, Čile

Na obali Valparaiso u Čileu, hotel WineBox inspirisan vinima sadrži smeštajne kapacitete sa privatnim terasama. Objekat je konstruisan od 25 restauriranih transportnih kontejnera iz obližnje luke San Antonio. Reciklirani nameštaj je takođe neobičan: nekadašnja kada i česma pretvoreni su u dvosed, ramovi kreveta napravljeni su od drveta iz vinarija, a burad služe kao stolovi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
U stilu sofisticirane danske rezidencije: VILA KOPENHAGEN
25. Novembar 2021
Nesumnjivo najznačajnije ostvarenje u Danskoj, ako ne i u celoj Skandinaviji u protekloj...
Hotelijerstvo
Bajkovita NOVA godina u A hotelima
25. Novembar 2021
Nezaboravan provod, zabavni program za decu i odrasle i sjajna gastronomoska ponuda čekaju vas...
Hotelijerstvo
HORES: POZIV SVIM UGOSTITELJIMA ZAINTERESOVANIM ZA OBUKU
24. Novembar 2021
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES poziva sve zainteresovane da pogledaju...
Hotelijerstvo
Novogodišnja čarolija u beogradskom Metropolu
24. Novembar 2021
Ove novogodišnje sezone, Metropol Palace, a Luxury Collection Hotel priprema pravu...