Najpopularniji luksuzni hotelski brendovi u 2015.

24. Septembar 2015
Ritz-Carlton, foto: pixabay
Ritz-Carlton, foto: pixabay

Najnovija studija konsultantske kuće Luxury Branding sa sedištem u Londonu, specijalizovane za tržište luksuznih brendova, otkriva rang listu najpopularnijih vrhunskih hotela i rizorta u svetu u 2015. godini. Studija je urađena na osnovu analize 2,25 miliona recenzija putnika.

“Ritz-Carlton”, u vlasništvu “Marriott International”-a, zauzeo je prvo mesto, što je impresivno, imajući u vidu veliku mrežu ovih hotela – skoro 90, sa oko 40.000 zaposlenih, širom sveta.

Istraživanje je pokazalo i da “tradicionalne” luksuzne marke kao što su “Oberoi Hotels & Resorts”, “Raffles Hotels & Resorts” i “Shangri-La Hotels and Resorts” dominiraju na ovoj rang listi, dok se među prvih 10 nisu našli neki od najpoznatijih imena u hotelskoj industriji, poput “Four Seasons Hotels and Resorts” (13. mesto), “The Peninsula Hotels” (#20), “St. Regis” (#26) i “Waldorf Astoria Hotels & Resorts” (#50).

Studija koju je sproveo Luxury Branding zasnovana je na nezavisnoj analizi više od 2,25 miliona javnih recenzija na “TripAdvisor”-u, sajtu sa 375 miliona posetilaca mesečno, koji ocenjuju više od 950.000 hotela i konačišta širom sveta. Ova studija, koja je uključila sve recenzije zaključno sa 14. avgustom 2015. godine, predstavlja jednu od studija sa najvećim reprezentativnim uzorkom do sad u hotelskoj industriji.

Ovo istraživanje je pokazalo i da društvene mreže i internet nastavljaju da osnažuju ulogu potrošača u oblikovanju percepcije nekog brenda.

- Luksuzni hotelski sektor, koji je tradicionalno bivao rangiran od strane različitih organizacija u sklopu hotelske industrije, turističkih operatora i strukovnih publikacija, demokratizuje se pojavom “TripAdvisor”-a i sličnih portala, koji dozvoljavaju korisnicima da izraze svoje mišljenje, kritike, pohvale i komentare – ističe Piers Schmidt, osnivač “Luxury Branding”-a.

On naglašava i da, uprkos ustaljenoj percepciji hotelske industrije da “visokobudžetni” gosti “ne pišu komentare na internetu i društvenim mrežama”, savremeni “digitalizovani” putnici oslanjaju se na sopstvena iskustva, kao i na iskustva porodice i prijatelja prilikom donošenja odluke o određenom brendu. Zato luksuzni brendovi koji prihvataju komentare i preporuke na internetu i na njih reaguju promišljeno i dosledno, a ne impulsivno, mogu izgraditi veću lojalnost brendu i transparentnost među današnjim sve zahtevnijim i obaveštenijim luksuznim klijentima.

Top 10

Najpopularniji svetski luksuzni hoteli u 2015. su:

  1. “The Ritz-Carlton”
  2. “Oberoi Hotels & Resorts”
  3. “Raffles Hotel & Resorts”
  4. “Langham Hotels and Resorts”
  5. “Rocco Forte Hotels”
  6. “Dorchester Collection”
  7. “Capella Hotels and Resorts”
  8. “Park Hyatt”
  9. “Shangri-La Hotels and Resorts”
  10. “Armani Hotels & Resorts”

Kompletan izveštaj, koji rangira i analizira “Top 59 najpopularnijih luksuznih hotelskih brendova”, možete preuzeti OVDE.

Izvor: eHotelier

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...