Najneobičniji hoteli širom sveta (FOTO)

14. Avgust 2018
Hotel na drveću, Švedska
Hotel na drveću, Švedska
Hotel u silosu, Novi Zeland
Hotel u silosu, Novi Zeland
Palata od soli, Bolivija
Palata od soli, Bolivija
Hotel Pećina, Jamajka
Hotel Pećina, Jamajka
Hotel u avionu, Kostarika
Hotel u avionu, Kostarika
Hotel u vagonima, Kalifornija
Hotel u vagonima, Kalifornija

Svi su već čuli za podvodni hotel, hotel od leda, ili kapsula hotele... Ovom prilikom predstavljamo vam još neke manje poznate, ali podjednako atraktivne hotele širom sveta.

Hotel na drveću u Švedskoj

U borovoj šumi u blizini Haradsa na severu Švedske, smešteno je sedam jedinstvenih soba na drveću (u bliskoj budućnosti planirano je otvaranje još soba). Kompleks uključuje i saunu, kao i sobe u obliku staklene kapsule, ptičjeg gnezda, kocke spolja obložene ogledalima, te NLO-a (na slici) koji podseća na završnu scenu filma E.T. Gosti ovog neobičnog hotela mogu uživati u nesvakidašnjoj prirodi i posmatrati polarnu svetlost.

Hotel u silosu na Novom Zelandu

Smešten u Little River-u, nedaleko od lokalne železničke stanice, hotel "SiloStay" nudi inovativan ekološki smeštaj na Novom Zelandu. Iako u njegovom neposrednom okruženju nema atrakcija, vlasnici ovog neobičnog objekta se nadaju da će okrugli silosi i mirno okruženje gostima pružiti priliku da se odmore psihički i fizički. Silosi su dizajnirani na dva sprata i sadrže krevet, kupatilo, mini kuhinju, stočić sa stolicama, TV i terasu.

Palata od soli u Boliviji

„Palacio de Sal“ ili u prevodu „Slana palata“, nalazi se usred najveće slane pustinje na svetu Salar de Ujuni u Boliviji. Kompletno je izgrađena od soli, uključujući skulpture i veći deo nameštaja. Reč je o prvom slanom hotelu na svetu, koji sadrži impresivan lobi, bar i 16 soba sa kupatilom i centralnim grejanjem.

Hotel "Pećina" na Jamajki


Ovaj atraktivni hotel sastoji se od 12 zasebnih koliba smeštenih na litici uz more i okruženiih tropskim vrtovima u Negrilu. Kompleks ima i svoj spa centar i bazen sa slanom vodom, a najveća atrakcija su bar i romantični restoran unutar pećine.

Hotel u retro avionu u Kostariki

Ekipa "Costa Verde" obnovila je letelicu Boing 727 iz 1965. godine i kreirala fantastičan dvosobni apartman. Prostorije su obložene drvenom lamperijom i opremljene ručno rađenim nameštajem od tikovine. U sklopu ovog objekta nalazi se i terasa sa koje se pruža nestvaran pogled na džunglu i okean.

Hotel u vagonima u Kaliforniji

Na obali jezera Klir u severnoj Kalifoniji nalazi se devet starih vagona. Svaki od njih različito je tematski uređen: jedan u stilu bordela u Nju Orleansu, drugi na temu Kazablanke, treći kao tropska kuća na plaži, četvrti poput Orijent ekspresa, peti u stilu Divljeg zapada... Ovaj neobični B&B rizort, čiji je naziv "Featherbed Railroad", TripAdvisor je svrstao među top 10% hotela širom sveta, a uredništvo portala Hotels.com - među 10 najšašavijih hotela.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...