Najneobičniji hoteli čije se otvaranje tek očekuje!

09. Novembar 2015

Možda će zvučati neverovatno, ali u svetu je trenutno u izgradnji 3.800 luksuznih hotelskih rizorta, sudeći po provajderu globalnih B2B podataka "TopHotelProjects". Od tog broja, postoji nekoliko projekata koji zalaze u izuzetno luksuznu i ekstravagantnu teritoriju. Predstavljamo vam neke od najneobičnijih.

"InterContinental Resort Shimao Wonderland" u Šangaju, Kina

Ovaj hotel, čije se otvaranje očekuje 2017. godine, ugrađen je u ivicu napuštenog kamenoloma. Njegovih 380 soba raspoređeno je duž litice, sa pogledom na lagunu dubine 90 metara. Neki nivoi hotela nalaziće se i ispod vode.

"Poseidon Undersea Resort" na Ostrvu Fidži

Kad već pominjemo podvodni svet, ceo ovaj rizort nalaziće se upravo ispod vode. "Poseidon" je nekada bio objekat za podmornice američke mornarice, koji je prekomponovan u neobični hotel sa 77 apartmana i luksuznih soba, koji u svom sklopu ima i biblioteku, spa centar, bar, restoran i prostoriju za priređivanje različitih događaja. Njegovo otvaranje je zakazano za kraj 2017. godine.

"Lofoten Opera Hotel" na Lofotskim ostrvima, Norveška

U romantično divljim, ali i hladnim Lofotskim ostrvima, neobičan hotel u obliku zmije, na površini od skoro 11 hiljada kvadratnih metara, pojaviće se na jesen 2018. godine. Još uvek nisu poznati svi detalji oko ovog hotela, ali sudeći po njegovom zakrivljenom obliku, bazenima i nesvakidašnjem okruženju, "Lofoten Opera Hotel" biće zaista unikatan.

"Royal Atlantis Resorts & Residences" u Dubaiju, UAE

Kompanija "Kerzner International" sprovodi veliku investiciju u odmaralište "Royal Atlantis" u Dubaiju, koje će imati 1.050 soba. To uključuje 800 gostinjskih soba, 250 luksuznih apartmana i "infinity" bazen na 90 metara sa panoramskim pogledom, nalik čuvenom bazenu u hotelu "Marina Bay Sands" u Singapuru.

"Dawang Mountain Resort" u Čangši, Kina

U gradu Čangša u Kini, futuristički "planinski rizort" sa 336 soba i apartmana, kao i sa izuzetnim objektima za rekreaciju - poput zatvorenog ski centra i akva parka, svoja vrata otvoriće na proleće 2016. godine.

Izvor: TopHotelProjects

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...