Najneobičniji apartmani luksuznih italijanskih hotela

11. Jun 2016
L'Albereta Relais & Chateaux
L'Albereta Relais & Chateaux
Apartman „Cabriolet'
Apartman „Cabriolet"
Apartman „Alcova Tiepolo“
Apartman „Alcova Tiepolo“
Hotel 'Aman Venice'
Hotel "Aman Venice"
Napoleonov apartman
Napoleonov apartman
„Roof Garden' apartman
„Roof Garden" apartman

U Italiji turisti u potpunosti mogu da očekuju zagarantovan i neverovatan odmor. Osim ukusne hrane, prijateljskog naroda i izuzetne kulture i istorije, svi zainteresovani mogu da upotpune svaj užitak u ovoj zemlji tako što će spavati pod freskama poznatog slikara, u aristokratskoj rezidenciji, ili pod otvorenim nebom. Predstavljamo vam baš takve, unikatne apartmana koji se mogu naći samo u ovoj zemlji.

Soba sa pogledom na zvezdani svod

Smešten između vinograda i botaničke bašte, luksuzni hotel „L'Albereta Relais & Chateaux“ nalazi se na 3 km od vinarije Ca' Del Bosco i na 8 km od sela Clusane. Svaki apartman u ovom hotelu ima svoju istoriju i u potpunosti se razlikuje od ostalih. Većina soba opremljena je prostranim krevetima, antčkim nameštajem, mermernim kupatilima sa hidromasažnom kadom i tuš kabinom, a omogućen je i besplatan pristup internetu.

Apartman „Cabriolet Suite“ krasi jedinstvena spavaća soba sa romantičnim iznenađenjem. Na dodir dugmeta, kao magijom, plafon se otvara i pruža neverovatan pogled na zvezde. Tokom dana, svi koji odsednu u ovom apartmanu, mogu uživati u neverovatnom pogledu na vinograd i jezero, a tokom noći moći će mirno da spavaju pod otvorenim nebom.

Venecija iz doba duždeva

Kao što je Venecija sama po sebi raskošna i romantična, takav je i hotel „Aman Venice“ koji je smešten u palati iz 16. veka na čuvenom Grand kanalu. Ovaj raskošni hotel predstavlja pravu riznicu blaga upravo zbog pozlaćenih plafona i freski koje se nalaze unutar apartmana. Dnevni boravak i spavaća soba apartmana „Alcova Tiepolo“ ukrašeni su freskama iz 18. veka, koja su delo poznatog slikara Giovanni Battista Tiepolo-a. Ovaj apartman pruža neverovatan pogled na sam grad i unutar njega nalazi se odvojeni dnevni boravak sa radnim stolom, sofom i barom.

Uživajte kao Napoleon!

„Residenza Napoleone III“ jedno je od najluksuznijih mesta u kojima se može odsesti tokom posete Rimu. U ovoj rezidenciji, posetioci će se osećati kao ekskluzivni gosti u kući aristokratske porodice, i imaće priliku da prolaze pored elegantnih dvorskih stubova i da koračaju mermernim stepenštem koje vodi i do samog ulaza u apartmane. Nakon opsežnijih renoviranja, rezidenciji je vraćen prvobitni sjaj i ona danas nudi mnoštvo modernih pogodnosti. Rezidencija se sastoji od dva impresivna apartmana „Napoleone Suite (koji ima i dodatnu spavaću sobu pod nazivom „Blue Room“) i „Roof Garden Suite“.

Apartman koji nosi Napoleonovo ime sastoji se od tri veličanstvene prostorije od kojih je svaka opremljena antičkim nameštajem, originalnim tapiserijama i umetničkim delima na platnu. Unutar ovog apartmana nalaze se dve velike sobe za prijem i velika spavaća soba sa ogromnim krevetom koji je prekriven predivnim materijalima i svilom, prostrano kupatilo, kuhinja i ogromna biblioteka. Plava soba je šarmantna i udobna dvokrevetna soba koja nosi ime po lepim kineskim vazama koje je krase. Svim gostima omogućen je i pristup internetu, a na raspolaganju im je i potpuno opremljen mini-bar.

„Garden Suite“ je zaista jedinstven apartman upravo zbog spiralnog stepeništa koje vodi do bašte koja se nalazi na samom krovu i koja pruža idealno mesto za sedenje i uživanje u panoramskom pogledu na Rim. Apartman je u potpunosti opremljen, i idealan je za sve prilike.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Upoznajte Hotel Buket - mirisni buket u cvetnom vrtu Zlatibora
04. Novembar 2019
Hotel Buket otvorio je svoja vrata posetiocima ovog oktobra, u vrhunskom spoju kvaliteta i...
Hotelijerstvo
Pehari za studente hotelijerstva u Makarskoj!
29. Oktobar 2019
Već petu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena,...
Hotelijerstvo
MK Group: Investicioni ciklus od 5 miliona evra u Istri
21. Oktobar 2019
Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se...
Hotelijerstvo
Hotelska kompanija Karisma će do 2021. eliminisati plastiku za jednokratnu upotrebu
18. Oktobar 2019
Hotelska grupacija Karisma Hotels & Resorts svojim programom Passion for sustaninability...