Najavljena izgradnja još jednog hotela "Nais" u Nišu

23. Decembar 2016

Posle nekoliko godina, niški hotel "Nais" bi mogao, prema najavama gradske vlasti, da počne da radi i to već do početka leta, kada bi trebalo da počne i izgradnja hotela "Nais 2" sa suprotne strane autoputa. Dva hotela u vlasništvu konzorcijuma koji predvodi "Trgogradnja" trebalo bi, kako kažu, da budu povezana pešačkim mostom.

To bi, prema rečima Miroljuba Stankovića iz Uprave za planiranje i izgradnju, bila svojevrsna "kapija" Niša.

- Još pre tridesetak godina trebalo je da bude sagrađen hotel sa obe strane autoputa, a tadašnji vlasnik "Srbijaturist" imao je površinu od oko 20 hektara sa druge strane, gde će novi vlasnik napraviti hotel ili motel - kaže Stanković.

Gradsko veće Niša usvojilo je Odluku o izradi Plana detaljne regulacije kompleksa "Nais" 1 i 2, a kako su istakli u Upravi za planiranje i izgradnju, potrudiće se da privatnik što pre dobije sve dozvole za izgradnju. Plan će, dodaju, biti pod nadzorom republičkih organa koji su zaduženi za koridor autoputa.

- Već u junu treba da počnu da grade kompleks, a u prvoj polovini godine renoviraju postojeći hotel uključujući i bazene. Pešačke pasarele će biti kapija Niša iz pravca Beograda, kako bi svi upamtili taj vizuelni momenat - dodaje Stanković.

Podsetimo da je hotel prodat početkom jula konzorcijumu koga čine "Trgogradnja" iz Surdulice i dva fizička lica. Iako se spekulisalo da iza kupovine stoji porodica Tončev, Novica i Ivica su bili izričiti da nemaju veze sa Naisom.

"Nais" je, zajedno sa drugim niškim hotelima, od "Srbijaturista" kupila firma "Uniworld" čiji je vlasnik Srba Ilić, ali je privatizacija raskinuta 3 godine kasnije. Međutim, posle žalbe pred međunarodnim sudom, Iliću su 2012. vraćeni hoteli za koje je oglasio prodaju.

Izvor: Južne vesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...