Najatraktivnije švajcarske banje: Luksuzno opuštanje na planinskim visovima

19. April 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Palata Fairmont Le Montreux
Palata Fairmont Le Montreux
Grand Hotel Kronenhof u Pontresini
Grand Hotel Kronenhof u Pontresini
Quellenhof u hotelu Grand Resort Bad Ragaz
Quellenhof u hotelu Grand Resort Bad Ragaz
Badrutt_s Palace -hotel u St. Moricu
Badrutt_s Palace -hotel u St. Moricu
Victoria Jungfrau Grand Hotel & Spa Resort u Interlakenu
Victoria Jungfrau Grand Hotel & Spa Resort u Interlakenu
Alpina hotel-Gstaat
Alpina hotel-Gstaat
The Spa u hotel uThe Chedi,  Andermat
The Spa u hotel uThe Chedi, Andermat
7132 Hotel u Valsu
7132 Hotel u Valsu
Dolder Grand, St.Moric
Dolder Grand, St.Moric
Švajcarska postavlja standard po pitanju kvaliteta luksuznog hotelskog smeštaja. „Grand hoteli“ to savršeno obuhvataju – pružali su najviši nivo usluge i gostoprimstvo tokom generacija i nastavljaju da raduju nove goste koji se vraćaju tražeći nešto više od posebnog.
Potreban je naporan rad i duboka posvećenost kako bi se osiguralo da ponuda hotela bude sveža i relevantna, a da se i dalje održavaju tradicionalne vrednosti onih koji su pre mnogo godina sve to osnovali. To je posebno tačno kada su u pitanju banje i ponuđeni tretmani; nove ideje i terapije se stalno razvijaju, ali još uvek ima mesta za tradiciju.
Ovih pet najboljih banja Grand hotela u Švajcarskoj razumeju sve aspekte puta ka blagostanju. Oni aktivno rade na tome da kod gostiju stvore osećaj da su doživeli nešto nezaboravno i korisno.
 
Palata Fairmont Le Montreux
Na samoj obali Ženevskog jezera, Fairmont Le Montreux Palace uživa status velikog hotela otkako je otvorio svoja vrata 1906. godine. Sa izvanrednim pogledom na jezero, idealan je da odvojite više od jednog trenutka, da se opustite u lepoti prirode koja vas okružuje. U hotelskom spa centru Villov Stream, gosti mogu da uživaju u đakuziju, hamamu i u dva bazena. Obučeni terapeuti pažljivo istražuju potrebe gostiju i kreiraju odgovarajući program. Lokalne biljke i začinsko bilje obilno se uključuju u dostupne tretmane, gde je naglasak uvek na tome da se gosti osećaju bolje.

Grand Hotel Kronenhof u Pontresini
Hotel sa 165 godina istorije i iskustva, predstavlja ekskluzivni beg za pronicljive putnike. U blizini St. Moritza, u sunčanoj mikroklimi, Grand Hotel Kronenhof slavi velnes i opuštanje. Njegovi bogati spa tretmani - od tretmana za lice do masaže celog tela i „lekovite ruke“ masera relaksiraju goste, ublažavajući stres i zabrinutost. Privatni spa apartmani daju osećaj ekskluzivnosti i odvojenosti od spoljnog sveta. Plutajući u beskrajnom bazenu, teško je skrenuti pogled sa planinske pozadine i oštrih alpskih šuma ...
 
Hotel Kuellenhof u odmaralištu Grand Resort Bad Ragaz
Grand odmaralište Bad Ragaz, udaljeno sat vremena vožnje od Ciriha, decenijama je poznato po svojoj kupališnoj i banjskoj tradiciji. Okruženo tišinom, predstavlja jedinstvenu kombinaciju sopstvenog termalnog izvora i velnes oaze. Gosti mogu da iskoriste holističku, interdisciplinarnu i prilagođenu medicinsku stručnost u medicinskom centru u odmaralištu.
Okruženo panoramskim parkom sa pogledom od 360 stepeni na švajcarske Alpe, svežim vazduhom i lekovitom vodom, savršeno je mesto za uranjanje u svet mira i opuštanja. Odvojite vreme da vas inspiriše priroda i iskusite osećaj obnovljene snage i vitalnosti. Kultni luksuzni hotel Kuellenhof, deo Grand Resorta Bad Ragaz, otvorio je ponovo svoja vrata nakon duže obnove i sada, osvežen i moderniji, nudi savremena kulinarska iskustva, Spa apartmane i sobe.
 
Badrutt’s Palace Hotel - St. Moritz
Palata Badrutt, luksuzni hotel s 5 zvezdica, smešten u središtu Sankt Moritz-a, otvoren 1896. godine, nudi panoramski pogled na Engadinske Alpe i jezero Sankt Moritz. Ima 6 restorana, zatvoreni bazen i nudi besplatan prevoz do žičare Corvatsch, udaljene 500 m.
Badrutt’s Palace je članica Leading Hotels of the World, Luksuznih hotela Švajcarske i Istorijskih švajcarskih hotela.
Elegantne sobe hotela Badrutt's Palace pružaju pogled na planine i grad ili jezero. Sadrže TV ravnog ekrana sa satelitskim programima s besplatnim filmskim kanalima, besplatan mini bar, a usluga batlera dostupna je na zahtev.
Gosti mogu da koriste spa i fitness centar, usluge 24-satne recepcije, parkiranja i besplatnog bežičnog interneta, kao i besplatnu uslugu prevoza od i do železničke stanice, prilikom dolaska i odlaska iz hotela.
Leti je ispred hotela tenisko igralište, dok zimi gosti mogu da uživaju u klizalištu. Jezero je udaljeno samo 300 m.
 
Grand Hotel & Spa Resort Interlaken Victoria Jungfrau
Hotel Victoria Jungfrau Grand Hotel & Spa dočekuje goste više od 150 godina. Do njega je lako doći i čini izvrsnu bazu za dalje istraživanje okolnih planina. Međutim, mnogima je dovoljan i sam hotel koji nudi dragocen odmor od pritisaka 21. veka i povlačenje u miran svet. U srcu ovoga nalazi se Nescens banja površine 5.500 kvadratnih metara koja se bavi promocijom boljeg zdravlja i programa za celo telo da bi pomogla gostima da ponovo otkriju svoju unutrašnju energiju. Čak i nekoliko dana ovde provedenih može da napravi razliku i inspiriše na dugoročne mudrije izbore u ishrani.
 
Alpina, Gštat
Smešten u švajcarskim Alpama, ovaj jedinstveni luksuzni hotel kombinuje savremeni dizajn s tipičnim stilom brvnare i odličnom umetničkom kolekcijom. Hotel je pionir u ekološkom gostoprimstvu i posvećen je davanju primera u održivosti. Ali,  ono po čemu je takođe poznata je Spa Six Senses.
Ime govori samo za sebe. Od ličnih treninga, podmlađivanja tretmana lica dr Burgenera do duhovnih isceliteljskih sesija i opuštajućih masaža, meni Six Senses Spa nudi samo najbolje od najboljeg. Zdravi sokovi, grickalice i čaj mogu se naći pored  zatvorenih i otvorenih bazena i teretane. Blagostanje se nastavlja i u krevetu, personalizovanim reflektirajućim i umirujućim porukama i malim besplatnim dodacima kao što su jastučići od esencijalnog ulja i mudri citati na svakom krevetu, kako bi snovi gostiju postali još slađi.

Chedi Andermatt
Ovde je mesto gde se azijsko lečenje susreće sa modernim dizajnom švajcarske brvnare u srcu malog sela okruženog slikovitom prirodom: Chedi nije samo međunarodno zimovalište za skijaše i ljubitelje hrane i vina, već leti goste privlači planinarenje ili jednostavno opuštanje. Oaza hidroterapije hotela, koja se sastoji od toplih bazena, sauna i parnih kupatila, dizajniranih na najsavremeniji i najlepši način - čini da se osećate zen čim uđete.

7132 Hotel, Vals
Zanosni luksuzni hotel nazvan po poštanskom broju švajcarskog sela Vals 7132, je odmaralište u kojem su sve sobe i apartmani jedinstveni. Dizajnirali su ih arhitekte nagrađene Pritzker-ovom nagradom, uključujući Petera Zumtora i Tadao Andoa.
Posebne su, takođe, 7132 Therme, termalno kupalište i banja s lekovitom vodom iz izvora „Valser“, poznatog po svojim lekovitim moćima. Nekoliko bazena (zatvoreni i otvoreni) vas pozivaju da se opustite, zalečite i napunite snagom u savremenom spa dizajnu Petera Zumtora.
 
Park Hotel, Vitznau
Smešten u najdiličnijem delu jezera Lucern, Park Hotel Vitznau je moderna zdravstvena oaza smeštena u renoviranoj stogodišnjoj zgradi sa futurističkom vizijom i bogatom istorijom. Prekrasan pogled sa ovog objekta pruža čisto blaženstvo od prvog trenutka dolaska.
Spa centar je jedan od najmodernijih i najvećih u centralnoj Švajcarskoj, uključujući nekoliko sauna, parno kupatilo, ledenu pećinu, veliki zagrejani otvoreni beskrajni bazen sa očaravajućim pogledom na jezero. Za romantični odmor, odmaralište nudi i privatni spa apartman, opremljen saunom, parnim kupatilom, hidromasažnom kadom, uključujući i dva kreveta za lečenje.

Dolder Grand
Teško je parirati iskustvu Dolder Grand-a. Legendarno hotelsko i banjsko odmaralište - koje je ponovo otvoreno 2008. godine, nakon opsežne četvorogodišnje obnove arhitekte ser Normana Fostera - luksuzna je oaza koja cirišku šumu naziva svojim dvorištem. Gosti mogu uskočiti u jednu od hibridnih limuzina hotela i doći do centra grada, udaljenog samo deset minuta. Hotelski restoran s Michelinovom zvezdicom ima terasu sa pogledom na grad, jezero i Alpe, kao i jednu od najzanimljivijih kolekcija moderne umetnosti. Svaki od njegovih vrhunskih apartmana ima pogled koji oduzima dah i ima jedinstveni enterijer. 
Savršeno je mesto za opuštanje, smirivanje i uživanje, bilo za porodice, rok zvezde, avanturističke tipove ili romantične parove. U banji Dolder Grand postoji 1.400 kvadra za opuštanje i podmlađivanje, uključujući prostrani zatvoreni bazen, saune, parne sobe, ledenu sobu i otvorenu hidromasažnu kadu s pogledom na grad, sa statuom Botero kao čuvarom.
 
Jelena Kaličanin
 
 
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...