Na Zlataru otvoren hotel "Zlatarski biseri"

29. Decembar 2015

Na Zlataru je otvoren novi hotel "Zlatarski biseri", peti na toj planini, čime je obogaćena ponuda u predstojećoj zimskoj sezoni.

Novootvoreni hotel je vlasništvo preduzetnika Vojka Purića, a u njega je uloženo 1,5 miliona evra. Kako prenosi "Glas zapadne Srbije", hotel raspolaže sa 65 kreveta u sobama i apartmanama kao i brojnim dodatnim sadržajima koji pružaju mogućnost relaksacije, rasterećenja i oslobađanja napetosti u obliku velnes programa.

Hotel takođe raspolaže konferencijskom salom, teretanom, parkingom i garažnim mestima kao i besplatnim wi-fi, a restoran u okviru hotela nudi tradicionalne specijalitete iz ovog kraja.

Osim hotela u okviru preduzeća "Složna braća" posluje i skijalište "Briježđa" koji će od ove sezone biti bogatije za novi ski-lift "sidraš", kapaciteta 800 skijaša na sat. Cene ski-pasa su promotivne.

- Cena dnevnog ski-pasa je 700 dinara, a ako ste gosti hotela "Zlatarski biseri" ona iznosi 600 dinara. Sedmodnevni paket povoljniji je i iznosi 500 dinara po danu - rekao je menadžer hotela Andrija Jeremijević.

On je dodao da je nabavljen novi tabač snega i, čim vremenske prilike dozvole, počeće se sa pripremama tri staze i veštačko osnežavanje.

Pored samog skijališta otvoren je etno restoran "Ognjište", koji je predviđen da radi i tokom čitave godine.

- U planu je izgradnja bazena, tobogana, letnje bašte, a nabavili smo i dva minibusa za prevoz naših gostiju do brojnih turističkih zanimljivosti našeg kraja - rekao je vlasnik hotela, restorana i skijališta Vojko Purić.

On je za "Glas zapadne Srbije" kazao da se sa razlogom opredelio za bavljenje turizmom na Zlataru posle četrdeset godina u putarskom poslu.

- Svi su govorili da turizam na ovoj planini nema budućnost, ja sam uvek tvrdio suprotno. Sve što sam zaradio uložio sam u ovaj kraj odakle potičem. To što ima Zlatar nema nijedan deo Srbije, netaknutu prirodu, Zlatarsko jezero, brojne crkve i manastire. Sve to pogoduje razvoju turizma i siguran sam u uspeh - kazao je on.

Inače, hotel je kategorisan sa četiri zvezdice, a sve rezervacije rasprodate su do februara - rekao je Purić i dodao da je smeštaj izuzetno povoljan, pa je za polupansion potrebno izdvojiti 3.000 dinara.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...