Na Žabljaku u planu novi hotel s 4 zvezdice

30. Novembar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kompanija Durmitor Development iz Nikšića planira izgradnju turističkog kompleksa Hotel sa vilama sa četiri zvezdice na Žabljaku. Ovo je 14. po redu investicija koji je Vlada Crne Gore, 19. novembra bez održavanja sednice, a pribavljanjem pristanka svih članova, uvrstila na Listu razvojnih projekata iz oblasti turizma.

- U dokumentaciji koju je kompanija Durmitor Development dostavila Ministarstvu održivog razvoja i turizma između ostalog je navedeno da je na Žabljaku planirana investicija u izgradnju hotela po klasičnom modelu poslovanja, kategorije 4 zvezdice. Kapacitet novoizgrađenog objekta biće 35 smeštajnih jedinica, od čega 24 u hotelu i 11 u vilama. Kompleks će imati ukupno sa 88 ležaja, i to 46 u hotelu i 42 u vilama - saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, početak radova planiran je za novembar 2020, a završetak do 2023. godine. Predračunska vrednost investicije iznosi 20,47 mil evra.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je u skladu sa javnim pozivom dostavio neopozivu bankarsku garanciju izdatu od strane Hipotekarne banke AD Podgorica, naplativu na prvi poziv, na iznos od 2,5 mil evra sa rokom važenja do 11. novembra 2023. godine, što je i rok predstavljen u dostavljenom dinamičkom planu investicije. Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća - zaključuje se u Vladinom saopštenju.

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma sada broji ukupno 14 investicija. Osim novog hotela na Žabljaku, na listi su još i kompleks Amma Resort u Čanju i hotel Black Pine u Mojkovcu. Tu su i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.


Izvor: eKapija
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...