Na prodaju hotel Vučko na Jahorini

20. Mart 2018
Foto: aparthotelvucko.com
Foto: aparthotelvucko.com

Prodaja jednog od najpoznatijeg hotela na Jahorini Vučko, koja je trebalo da bude održana u petak, 23. marta, odložena je za 11. maj zbog prigovora u vezi sa procenom vrednosti koji je uložila firma B&B Vučko, u čijem su vlasništvu objekat i zemljište stavljeno na doboš.

Hotel Vučko završio je na dobošu u sklopu izvršnog postupka pokrenutog posle spora koji je nekadašnja Hypo Alpe Adria banka dobila protiv firme B&B Vučko. Potraživanja banke od firme B&B Vučko iznose 11,27 mil KM i odnose se na nevraćeni kredit.

- Prodaja je odložena, jer bi veštak trebalo da dostavi dopunu svog nalaza. Zakazana je nova licitacija i ona će biti održana 11. maja - kazali su u Osnovnom sudu u Sokocu, koji je i zakazao licitaciju.

U advokatskoj kancelariji Baroš, koja zastupa firmu B&B Vučko, naveli su da su imali prigovor na način procene tržišne vrednosti objekta hotela i zemljišta na kojem se nalazi.

- Imali smo prigovor na način kako je veštak to uradio. Međutim, on se nije mogao na vreme izjasniti o našim prigovorima i to je bio razlog zašto je odložena licitacija - rekao je advokat Predrag Baroš.

U javnom oglasu navedeno je da je na prodaju ponuđen hotel površine 1.300 metara kvadratnih i zemljište na kojem se nalazi objekat. Prodajom je obuhvaćeno 26 apartmana, 35 garaža, vinoteka i kiosci. Imovina je procenjena na 5,14 mil KM i na prvoj licitaciji ne može biti prodata za manje od polovine procenjene vrednosti, odnosno 2,57 mil KM, stajalo je u prvobitnom javnom pozivu.

U sklopu hotela Vučko postoji nekoliko lamela, a prethodnih godina izgrađeno je više apartmana koji su prodati i više nisu u vlasništvu firme B&B Vučko. Privatni apartmani nisu obuhvaćeni prodajom u izvršnom postupku.

Hotel Vučko izgrađen je za potrebe Zimskih olimpijskih igara čiji je domaćin 1984. godine bilo Sarajevo, a ime je dobio po zvaničnoj maskoti igara i bio je namenjen za smeštaj najuglednijih gostiju.

Krediti


Kredite firmi B&B Vučko odobravala je i Investiciono-razvojna banka (IRB) RS. Na sajtu ove banke navedeno je da je posredstvom bivše Hypo Alpe Adria banke firmi B&B Vučko plasiran kredit u iznosu od 5 mil KM, te još jedan zajam od 6 mil KM bez finansijskog posrednika. IRB je polovinom 2016. godine objelodanio i da je aktivirana hipoteka zbog neplaćanja kredita.

Izvor:
eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...