MK Grupa svečano otvorila hotel Kempinski Adriatic i najluksuzniju istarsku plažu

18. Jun 2018
Foto: Andrej Nihil
Foto: Andrej Nihil
Foto: Andrej Nihil
Foto: Andrej Nihil
Foto: Andrej Nihil
Foto: Andrej Nihil

Zvanično otvaranje letnje sezone u hotelu Kempinski Adriatic obeleženo je koncertom regionalne muzičke zvezde Nine Badrić, prigodnim programom na novootvorenoj plaži i vatrometom.

Ovaj luksuzni golf i spa resort u Istri, smešten nedaleko od Umaga, prošle godine prešao je u vlasništvo jedne od najvećih srpskih kompanija, MK Group, a novi vlasnik je odmah započeo investicioni ciklus.

Ulaganjem skoro pola miliona evra osavremenjeni su plaža, novi objekti i podignut je nivo usluga na nivo koji zadovoljava zahteve gostiju Kempinski hotela. Uz plažu, na kojoj se radilo skoro 14 meseci, smešten je i obnovljeni Beach bar, na čijoj se krovnoj terasi nalazi VIP salon sa pogledom koji oduzima dah. Upravo ovim investicijama, MK Group pokazala je da namerava da strateški nastavi ulaganje u razvoj svog hotelskog sektora širom regiona. 
 
- Investicijama u prestižni Skiper Resort u Istri, u čijem je sastavu i hotel Kempinski Adriatic sa pet zvezdica, kao i nedavnim zvaničnim otvaranjem hotela Sheraton u Novom Sadu pokazali smo da smo ozbiljni u nameri da postanemo jedna od najvećih regionalnih hotelskih kompanija i uvežemo biznise na najatraktivnim lokacijama od Portoroža, Budve, Beograda do Novog Sada. Istra je regija koja ima izuzetan turisticki potencijal i kvalitetnu ponudu i kao takva nam je veoma privlacna za dalji razvoj hotelskog biznisa - rekao je Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK sistema.

Direktor hotela Kempinski Adriatic Dalibor Škvorc zahvalio je MK Group na velikim investicijama u hotel, koje će ne samo da podignu sadržaje hotela na jedan viši nivo, već i da ojačaju turistički potencijal cele savudrijske regije.

Otvaranju plaže, koncertu Nine Badrić i zabavi do kasnih noćnih sati prisustvovao je i gradonačelnik obližnjeg Umaga Vili Basanese, brojni predstavnici lokalne samouprave i medijske ekipe iz celog regiona.

Hotel Kempinski Savudrija, smešten je na severozapadu Istre, odlično povezanom autoputevima sa regionalnim centrima Ljubljanom, Zagrebom i Beogradom. Uključuje 186 ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, vrhunski spa centar i jedini profesionalni teren za golf sa 18 rupa u Istri, otvoren tokom cele godine. U sklopu resorta nalaze se i vile, restorani, kapelica za venčanja, kao i brojni sadržaji namenjeni deci.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...