Miroljub Aleksić "NajEvropljanin 2015" u oblasti privrednog razvoja

19. April 2016
Miroljub Aleksić 'NajEvropljanin 2015' u oblasti privrednog razvoja
Miroljub Aleksić 'NajEvropljanin 2015' u oblasti privrednog razvoja
Miroljub Aleksić 'NajEvropljanin 2015' u oblasti privrednog razvoja
Miroljub Aleksić 'NajEvropljanin 2015' u oblasti privrednog razvoja

Predsedniku i vlasniku "ALCO Grupe", gospodinu Miroljubu Aleksiću, na svečanosti u Skupštini Grada Beograda, u ponedeljak, 18. aprila 2016. godine, uručeno je priznanje "NajEvropljanin 2015" za doprinos u oblasti privrednog razvoja.

U obrazloženju se navodi da je "ALCO Grupa" u poslednje tri godine investirala u sopstveni razvoj više od 70 miliona evra. Grupa je duže od 20 godina u vrhu srpskih najuspešnijih kompanija i zapošljava više od 2.500 radnika. Među 30 najvećih brendova u Srbiji, čak četiri pripadaju firmama iz "ALCO Grupe".

Priznanje "NajEvropljanin" Miroljubu Aleksiću uručio je prošlogodišnji dobitnik, akademik prof. dr Nenad Vunjak – dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji je podsetio da je gospodin Aleksić samo u 2015. godini investirao više od 26 miliona evra u proširenje proizvodnih i hotelskih kapaciteta, od čega u "Pionir" 4 miliona evra, u "Alfa-plam" 12 miliona i u "A Hotele" 10 miliona evra. Zaposlio je i na stotine novih radnika u prošloj godini, bez ikakvih beneficija od strane države.

U svom obraćanju, gospodin Aleksić je istakao da je većinu firmi kupovao u stečaju i od njih gradio uspešne firme, uvodeći najviše standarde poslovanja u proizvodnji, hotelskoj i konditorskoj industriji, kakve primenjuje većina zapadnoevropskih zemalja.

Da podsetimo, Miroljubu Aleksiću pre mesec dana u Matici Srpskoj je dodeljena i nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za najboljeg privrednika Srbije, a nosilac je i velikog broja drugih značajnih priznanja kao što su: "Najbolji preduzetnik Balkana 2014", "Brand Leader Award 2014", "Vitez srpske privrede", "Beogradski pobednik", "Poslovni čovek godine", "Ambasador dobre usluge", i mnoga druga. Počasni je građanin više gradova u Srbiji, a aktivan je i u oblasti društveno odgovornog rada, posebno u humanitarnoj i sportskoj delatnosti. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...