Matijević zainteresovan za Slavija lux hotel - Protest radnika zbog licitacije

28. Decembar 2017

Kompanije IM Matijević i Park plaza iz Pule, zainteresovani su za hotel Slavija lux, koji je javni izvršitelj oglasio na prodaju, piše dnevni list Danas.

Oni su, prema pisanju beogradskog lista, trebalo juče i da obiđu hotel.

U sindikatu preduzeća kažu da neće dozvoliti prodaju, već samo privatizaciju tog kompleksa od tri državna hotela u centru Beograda, i to na način kako je Vlada utvrdila, modelom prodaje kapitala kroz prikupljanje ponuda na javnom nadmetanju.

Krajem prošle nedelje i Skupština preduzeća, koju inače imenuje Vlada, saglasila se sa stavom poslovodstva i sindikata pa je Policijskoj upravi i sa tog nivoa stiglo obaveštenje da potencijalnim kupcima neće biti omogućen pristup objektu.

U tom dopisu ukazuje se da su Slavija hoteli javnom izvršitelju podneli zahtev za odlaganje licitacije, ali da on o tome nije odlučio u celosti. To je potvrdio i Privredni sud koji je upozorio izvršitelja da je dužan da odgovori, ali kako to u proteklih sedam meseci, od momenta podnošenja zahteva nije učinjeno, u Slavija hotelima smatraju da procedura koja prethodi rešenju za licitacionu prodaju nije ispoštovana.

Direktor Slavija hotela Veselin Jovićević kaže da je glavni problem to što je arbitražno veće spor vodilo protivpravno, tendenciozno i krajnje neozbiljno i na štetu Slavija hotela.

Prema pisanju lista Blic, stotinak radnika hotela Slavija okupilo se juče ispred ovog objekta u nameri da spreče izvršitelje u popisivanju imovine. Posle jednosatnog natezanja dogovoreno je da se akcija otkaže za 5. januar, za kada su radnici najavili novo okupljanje.

Podsetimo, procenjena vrednost hotela Slavija lux, objekta od 7.000 kvadrata u centru Beograda, je 9,4 miliona evra.

Srpski biznismen Petar Matijević inače, gradi i luksuzni hotel na mestu zgrade Jugoexporta u Kolarčevoj, u centru Beograda koju je kupio za 7,3 miliona evra. Novi hotel nosiće naziv Beograd centar, a prve goste bi prema najavama trebalo da primi u julu ili avgustu 2018. godine.

Izvor: Danas / eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...