Matijević pretvara zgradu Jugoexporta u hotel

28. Decembar 2016

Zgrada Jugoexporta u Beogradu, velelepno zdanje u Kolarčevoj ulici, prodata je Petru Matijeviću. Ova zgrada je već deceniju bila na prodaju, a prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je niko nije kupio.

Posle svake neuspešne licitacije cena zgrade je padala i sada je prihvaćena ponuda Petra Matijevića. Poznati srpski bizmismen kaže da je kupio zgradu beogradskog Jugoexporta u nameri da je preuredi i napravi hotel Centar-Beograd.

- Hotelijerstvo je sada privredna grana sa najvećim rastom, a ove godine je broj noćenja povećan za 20% u odnosu na 2015. Ta grana privrede u Srbiji postaje sve važnija - istakao je Matijević.

- Imam u Novom Sadu hotel Centar, u Zrenjaninu takođe, pa planiram da posao širim daljim ulaganjem u turizam, ne zapostavljajući ni dosadašnji biznis, poljoprivredu - navodi on.

Matijević navodi da cena po kojoj je obavio kupovinu (oko 7,4 miliona evra), odgovara vrednosti Jugoexporta. On dodaje da u zgradu treba uložiti oko 4 miliona evra, kako bi hotel imao četiri plus zvezdice.

- Osim mene, za kupovinu su se nadmetali još Miodrag Kostić, odnosno MK grupa i Alpha banka, što dovoljno govori o tome koliko je Jugoexportova zgrada dobra za otpočinjanje biznisa - istakao je Matijević.

On je podvukao i da namerava da učestvuje i u privatizaciji banja i banjskih lečilišta. Kako je rekao, posebno mu je zanimljiva Čigota na Zlatiboru, gde odlazi 20 godina i bavi se brzim hodanjem. Takođe, zainteresovan je i za banju Termal u Vrdniku u banju u Kanjiži.

- Hotelijerstvo i ugostiteljstvo vidim kao granu privrede koja u Srbiji postaje sve značajnija, a Srbiju vidim kao zemlju koja sve više privlači turiste. Imajući to vidu, pratim privredne tokove i tako i ulažem - naveo je Petar Matijević.

Izvor:
eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...