Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije

30. Maj 2024
Image by Tibor Janosi Mozes from Pixabay
Image by Tibor Janosi Mozes from Pixabay

Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope, ocenjeno je na sastanku predsednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika Orascom developmenta na čelu sa predsednikom Nagibom Samihom Savirisom.

Dosadašnja ulaganja u Luštica Bay tek su delić onoga što investitor planira, pa je zato vrlo važno da administracija efikasno odgovori na zahteve za ubrzanje projekata i početak novih investicija, zaključeno je na sastanku.

- Brojne reforme na polju jačanja vladavine prava, koje bi trebalo da budu potvrđene i kroz dobijanje IBAR-a, podstrek su i za investitore. Verujem da je to dobra poruka i za sve one koji dolaze da koriste vaše usluge - istakao je premijer Spajić koji je naglasio da će razvojem putne infrastrukture i aerodroma, biti olakšano da ambiciozni planovi u Luštici bej rezultiraju benefitima za sve.

Iz kompanije, koja razvija veliki projekat na Luštici, poručuju da su spremni da ubrzaju investicije i da su zbog toga izuzetno zadovoljni saradnjom sa ministarstvima i nadležnim institucijama, od formiranja 44. Vlade.

- Zadovoljni smo odnosom, koji država ima prema našim naporima da proširimo posao. Tek smo počeli sa ulaganjima, jer zaista mislimo da Luštica ima ogroman potencijal. Želimo dobru saradnju, jer imamo planove za narednih 10, 20, pa i 50 godina - poručio je izvršni direktor kompanije Omar El Hamamsi.

U tom kontekstu razgovarano je o svim otvorenim pitanja, koje je neophodno rešiti kako bi se nesmetano razvijali potencijali na Luštici.

Naglašeno je da se sve odvija željenom dinamikom što je osnov za još produktivniju saradnju.

Apostrofirano je i da je za poboljšanje poslovanja vrlo važna edukacija kadrova i u tom smislu će biti organizovani zajednički seminari za usavršavanje zaposlenih, zajedno sa švajcarskim ogrankom kompanije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, predvođeni ministrom Jankom Odovićem, predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa na čelu sa ministrom Vladimirom Martinovićem i direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović.

Ispred kompanije Luštica Bej u razgovoru su učestvovali regionalni izvršni direktor Rafael Kruker i rukovodilac za saradnju sa Vladom i zajednicom Marko Vukašević.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. Jul 2024
Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi Zeleni grad – ljupki butik hotel sa...
Hotelijerstvo
Branko Putnik, izvršni direktor Lazure Hotela & Marine, Meljine: LAZURE – ČUVAR ISTORIJE S PET ZVEZDICA
22. Jul 2024
Kada je 2018. godine otvorio svoja vrata gostima, raskošni Lazure Hotel & Marina u...
Hotelijerstvo
Najavljujemo: Prvi tim bilding za hotelske domaćice u Srbiji
18. Jul 2024
Udruženje „Ambasadori dobre usluge“ organizuju prvi tim bilding namenjen hotelskim...
Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...