Kuršumlijska banja i zvanično u vlasništvu A.D „Planinka“

28. Januar 2020

Potpisivanjem ugovora između Fonda PIO i direktora A.D.“Planinka“ Radovana Raičevića o prodaji kompleksa Kuršumlijske banje, od ponedeljka je ova banja u vlasništvu kuršumlijskog preduzeća „Planinka“. 

Kako su juče po podne saopštili iz ovog preduzeća, „Planinka“ je odmah po potpisivanju ugovora kod notara uplatila ponuđenu cenu, nešto više od 1.416.000 eura, tako da je i zvanično postala vlasnik kompleksa Kuršumlijske banje.

- U revitalizaciju banje krenuće se odmah. Projekti su spremni a uložiće se više od 12 miliona evra, dogradiće se još jedan sprat i Kuršumlijska Banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021 godine. Određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj Banji kako bi bili spremni da počnu da funcionisu u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi - istakao je generani direktor „Planinke“ Radovan Raičević dodajući da će posao u Žuboru dobiti stotinak radnika a značaj ove investicije za ceo kraj je neprocenjiv. Pored Kuršumlijske Banje, preduzeće „Planinka“ gradi i novi hotel u Lukovskoj Banji kapaciteta više od 200 ležaja, sa svim pratećim sadržajima a ulaganje je kako ističu iz ovog preduzeća više od 8 miliona evra.

- I u ovom hotelu će posao dobiti više od 70 radnika. Tako će Kuršumlija postati jedinstvena opština sa tri banje, prirodnim fenomenom Đavolja Varoš, manastirima Sv. Nikole i Sv. Bogorodice u čijoj je neposredoj blizini Arheloško nalazište Pločnik - ističu iz kuršumlijske „Planinke“ i dodaju da se izgradnjom najavljenog autoputa Niš-Priština i stabilizacijom tj. proširenjem aerodroma u Nišu stiču uslovi da Kuršumlija postane ozbiljna turistička destinacija u Evropi. Inače, do sada Prolom i Lukovska Banja ostvare oko 200.000 noćenja od kojih je oko 17 % stranaca.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...