Kristijano Ronaldo postao hotelijer

25. Jul 2016
Photo by Marten Bjork on Unsplash
Photo by Marten Bjork on Unsplash
Kristijano Ronaldo, zvezda portugalske fudbalske reprezentacije i "Real Madrida" otvorio je u rodnom Funšalu na Madeiri svoj hotel "Pestana CR7".
 
- Malo mi je čudno. Nisam mogao ni da zamislim da ću u 31. godini postati hotelijer. Ponosan sam što u svom rodnom gradu otvaram hotel - rekao je Ronaldo.
 
Ovaj butik-hotel ima 48 soba i jedan veliki apartman, pri čemu je 25 soba uređeno u CR7 stilu, a 23 u Superior CR7 stilu.
 
Portugalski majstor s loptom će do kraja godine otvoriti još jedan hotel u Lisabonu, a tokom 2017. još dva i to u Madridu i Njujorku. Procenjuje se kako su ukupni troškovi izgradnje sva četiri hotela 75 miliona evra.
 
Pre tri godine Ronaldo je u Funšalu otvorio i muzej. Otvaranje muzeja je bila ideja njegovog starijeg brata Huga, koji još uvek živi u Funšalu, gde ima građevinsku firmu. Hugo je i direktor muzeja CR7.
 
Na ideju je došao kada je boravio kod Ronalda u Madridu, videvši da su trofeji neorganizovano raštrkani po čitavoj kući. Odlučeno je da bude smešten u petospratnici koju je Ronaldo kupio četiri godine ranije na brdu iznad luke u Funšalu.
 
U prvih mesec dana od otvaranja, muzej CR7 obišlo je više od 10.000 posetilaca. Ronaldo je uz Pelea jedini fudbaler na svetu koji ima svoj lični muzej. Sada ima i svoj hotel, a po njemu nosi ime i vazdušna luka.
 
Naime, lokalne vlasti su mu ukazale veliku čast nazvavši i aerodrom po njemu. Tako će od sada vazdušna luka Santa Katarina na Madeiri nositi ime Kristijano Ronaldo.
 
- Želeli smo da se odužimo Kristijanu za sve što je učinio za naše ostrvo i našu zemlju - rekao je predsednik regije Madeira Migel Albukerki.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...