Krajem septembra svečano otvaranje InterContinental hotela u Ljubljani

08. Februar 2017
Krajem septembra svečano otvaranje InterContinental hotela u Ljubljani

Živorad Vasić, regionalni direktor IHG i prvi čovek hotela "Crowne Plaza" u Beogradu, za "Novosti" govori o velikoj investiciji Delta grupe u Sloveniji, ugostiteljskom objektu visoke klase, koji će poslovati u svetski poznatom lancu, sa izuzetno prepoznatljivim brendom. Radi se o hotelu na čijem će pročelju stajati "InterContinental".

- Hotel je spolja potpuno završen, a unutrašnjost se uveliko radi. To znači da će građevinski biti završen kako smo i obećali, početkom maja. Odmah zatim, tim InterContinental grupe ulazi u hotel da bi obavio takozvani "stejdžing" i biće im potrebno između dva, dva i po meseca da hotel u potpunosti postave, da se isprobaju svi meniji, da se urade kompletni treninzi sa zaposlenima. Hotel će početi da radi u avgustu, a krajem septembra planiramo svečano otvaranje - ističe Vasić, dodajući da je ova investicija vredna skoro 50 miliona evra, i da očekuje njen povrat u roku od 7-8 godina.

Vasić navodi da će ovaj hotel od 5* imati 165 soba (od toga osam luksuznih apartmana), pet sala, impozantnu balsku dvoranu koja će moći da primi do 450 ljudi. Spa centar, bazen i teretana su pozicionirani na 19-om spratu, sa fascinantnim pogledom od 360 stepeni na celu Ljubljanu.

- Restoran će biti na 20-om spratu i takođe će imati veličanstven pogled na ceo grad. Vodiće ga čovek sa Michelinovom zvezdicom. Gastronomski koncept će biti ležeran ali drugačiji, sa zanimljivim kombinacijama italijanske, slovenačke i istarske kuhinje. Šef Alfredo Ruso, naš konsultant za ovaj restoran, vlasnik je mnogih restorana, između ostalih i restorana sa Michelinovom zvezdicom u Torinu - otkriva regionalni direktor IHG.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...