Krađe u hotelima: Od peškira do klavira

16. Januar 2020
Krađe u hotelima: Od peškira do klavira

TV setovi, klaviri, kristalni lusteri, dušeci i preparirane životinje neke su od najčudnijih predmeta ukradenih u luksuznim hotelima, otkrilo je istraživanje portala za recencizije spa centara, Wellness Heaven. Istraživanje je obuhvatilo 1.157 hotelijera koji su govorili otvoreno o predmetima koji se najčešće kradu u njihovim hotelima. 

Rezultati istraživanja pokazali su da se najčešće ukradeni predmeti razlikuje u odnosu na to da li hotel ima 4 ili 5 zvedica. Naime, verovatnoća da visoko kvalitetan TV set bude ukraden u hotelu sa 5 zvezdica je devet puta veća nego u hotelu sa 4 zvezdice. 

Osim toga, umetnička dela su često na meti kradljivaca u luksuznim hotelima sa 5 zvezdica (5.5 puta je veća verovatnoća negu u hotelu sa 4 zvezdice), kao što je slučaj i sa tablet računarima i dušecima.Čini se da su gosti hotela sa 4 zvezdice donekle skromniji te su im najčešće na meti peškiri i ofingeri, a dodaje se da su gosti ovih hotela “ljubitelji” praktičnih predmeta, poput baterija i daljinskih upravljača (verovatnoća za krađu je 3.1 do 4.9 puta veća nego u hotelima sa 5 zvezdica).

Wellness Heaven navodi da kada su klasifikovali “delikvente” prema nacionalnosti, otkrili su da hotelski gosti iz Nemačke i Velike Britanija vole da ponesu kući peškire i bade mantile, kao i kozmetiku.  Austrijski gosti su skloniji krađi posuđa i kafe aparata, dok su Amerikanci fanovi jastuka i baterija. Italijani vole vinske čaše, Švajcarci najčešće biraju fenove za kosu, a TV setovi su omiljeni suveniri kradljivacima iz Francuske. Holanđani kada biraju „suvenire“ gledaju samo praktične benefite, te su među favoritima sijalice i toalet papir.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...