Koronavirus: Pad prometa u hotelima u regionu

04. Mart 2020
Koronavirus: Pad prometa u hotelima u regionu

Zbog pojave koronavirusa hoteli u Srbiji i zemljama u okruženju suočavaju se da manjim brojem gostiju i padom prometa, rečeno je juče na panelu o razvoju hotelske industrije na Balkanu, koji je održan u okviru Kopaonik biznis foruma.

Prema rečima generalne direktorke hotela „Holidej In” u Beogradu Slavice Bogosavljević, u srpskoj prestonici trenutno svaki hotel doživljava pad prometa zbog koronavirusa.

- To je ozbiljna situacija. Većina nas nije ni pomislila da će biti tako loše. Januar i februar su vansezonski deo godine za Beograd, ali onog dana kada je stigla vest o širenju infekcije u Italiji, tada je se sve krenulo dodatno nizbrdo - rekla je Bogosavljević i dodala da im je puno gostiju otkazalo rezervacije.

Navela je da preduzimaju preventivne mere kako bi kompenzovali manjak gostiju, te da organizuju razne konferencije, događaje, radionice…

- Imamo razne procene kako će se situacija odvijati. Neće nam biti lako, razgovarali smo sa ljudima u Turističkoj organizaciji Beograda, kao i sa onima koji prodaju aranžmane i niko nam ništa ne može reći zasigurno. Vlada neizvesnost zbog koronavirusa, ali se nadamo se da će se stvari poboljšati - zaključila je Bogosavljević, javlja Tanjug.

Generalni direktor hotela „Interkontinental” u LJubljani Miloš Cerović kaže da se taj hotel zbog koronavirusa suočava sa padom u broju gostiju, ali i ističe da je, kao u svakoj kriznoj situaciji, najvažnije ne paničiti.

- Preduzimamo mere bezbednosti koje podrazumevaju dezinfekciju i održavanje higijene na visokom nivou kako bi se turisti osećali udobno, a ujedno i sprečila zaraza među zaposlenima i gostima - rekao je on.

Na panelu je, između ostalih, govorio i generalni direktor hotela „Interkontinental” u Sofiji Anđelo Zukala koji je rekao da su u februaru veoma dobro poslovali i da su imali i mnogo turista iz Italije, ali da se od tog meseca odjednom sve promenilo.

- Mi nismo izmislili prevenciju bilo kakvih pandemija. Imamo sistem za upravljanje krizama - rekao je on i, između, ostalog naveo da su, kada se pojavio koronavirus, svuda u hotelu postavili antiseptik gel kako bi svi zaposleni i gosti mogli da čiste ruke.

Naveo je da je juče, kada je doputovao u Beograd, primetio na aerodromu da se ljudi sklanjaju i da ima „mnogo paranoje”.

- To uopšte nije dobro. Moramo da imamo mnogo više poverenja - poručio je Zukala.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...