Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja

06. Septembar 2017
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja
Kongresni hotel “Galleria” obeležava 10 godina poslovanja

Internacionalni hotelsko-kongresni i poslovni centar “Galleria” u Subotici obeležiće desetogodišnjicu rada i postojanja nizom aktivnosti i događaja.

Centralna proslava jubileja održaće se 8. septembra u Balskoj dvorani za sve kupce i VIP goste, a iz menadžmenta hotela kažu da će biti oko 150 zvanica.

- Proslavu će obeležiti tradicionalni duh, te će goste dočekivati hostese u srpskim, mađarskim, bunjevačko-hrvatskim i nemačkim nošnjama, dok će se za svečanu večeru služiti tradicionalni specijaliteti. Za muziku i dobro raspoloženje biće zadužen Zvonko Bogdan sa tamburaškim ansamblom Ravnica, dok će, tokom svečane večere, gosti imati priliku da uživaju u glumačkoj izvedbi operske pevačice Alenke – najavljuju iz menadžmenta hotela “Galleria”.

Hotel će i 10. septembra organizovati „Family day“ za svoje zaposlene i njihove porodice, tako što će se jubilej proslaviti brojnim aktivnostima i takmičenjem u prirodi, uz predaju nagrada najzaslužnijim.

Na dan otvaranja hotela, 31. avgusta, svim gostima koji su noćili u hotelu priređeno je iznenađenje, a pet dana kasnije organizovan je i koktel za dobavljače.

Ovaj poslovni kompleks deo je nemačke kompanije “Phiwa” d.o.o. koja je osnovana u avgustu 2002. godine u Subotici. Osnovna delatnost kompanije je investiranje i izgradnja, a bavi se još i nekretninama, trgovinom, logistikom i ugostiteljskim delatnostima, te se u sklopu firme nalaze logistički centri u Subotici, Senti i Zrenjaninu.

Najveća investicija ove firme u Srbiji upravo je Kongresni hotel “Galerija” sa četiri zvezdice, koji se nalazi u samom srcu Subotice. Ovaj hotelsko-kongresni i poslovni centar prostire se na površini od oko 30.000 m2, sa pet spratova i dve podzemne etaže, u kojima su garaže sa mestima za parkiranje.

Hotel je otvoren u junu 2007, a sa radom je počeo 31. avgusta iste godine. Od tada je bio nagrađivan nebrojeno puta, a najznačajnija priznanja su potvrda na hotelskom pretraživaču “Trivago” za najbolje ocenjeni hotel u Srbiji 2014. godine, u kategoriji do četiri zvezdice, od strane gostiju na booking sajtovima, kao i preporuka prestižnog Njujork Tajmsa, prema kojem su hotel i njegov wellness centar uvršteni u top 50 destinacija na svetu koje treba obići. Osim toga, gotovo svake godine hotel je dobitnik nagrade od lokalne samouprave, kako za najbolju popunjenost, tako i za broj noćenja.

“Galleria” poseduje ukupno 90 smeštajnih jedinica, od čega 78 prostranih dvokrevetnih soba i 10 apartmana, od kojih su tri delux apartmana: Predsednički, Kraljevski i Mladenački. Poštujući najzahtevnije standarde hotelske industrije, hotel sadrži još dve dvokrevetne sobe za osobe sa posebnim potrebama. U sklopu hotela su i dva restorana, “Panorama” i “Paviljon”, koja su, osim po vrhunskoj kuhinji i vinima, poznata po prelepom pogledu na panoramu grada.

Kako otkrivaju u hotelu “Galleria”, ovaj objekat je jedini kongresni hotel u regionu, te je Subotica 2012. godine proglašena za šestu kongresnu destinaciju u Srbiji, pri čemu je hotel dobio vodeću ulogu u održavanju poslovnih skupova. Tome doprinosi šest kongresnih sala, nazvanih po evropskim gradovima, od čega su četiri najmanje dvorane: “Berlin”, “Budimpešta”, “London” i “Moskva”, idealne za sastanke na kojima učestvuje do 40 osoba. Kongresna sala koja nosi naziv grada u kojem je hotel smešten, površine je 130 m2 i kapaciteta za 90 osoba, dok se najveća sala “Rim” prostire na površini od 540 m2, te je odlična za velike kongrese, jer može da ugosti i do 400 osoba.

Brojne domaće, ali i strane kompanije, u ovom poslovnom centru održale su forume, konferencije i kongrese. Među njima su Ministarstvo finansija Republike Srbije, Farmaceutska komora Republike Srbije, Savez farmaceutskih udruženja Srbije, Institut za nuklearne nauke Vinča, NIS, Imlek, Continental, Simens, Swarovski, Galenika, ABS Holding, ProCredit banka, Erste banka, Nestle, Coca Cola, Victoria group, Audi, Bosch, Calsberg group, British American Tobacco i mnogi drugi.

Takođe, ovde se organizuju i brojne sajamske manifestacije, poput sajmova venčanja, zdravlja i alternativne medicine, poljoprivrede, socijalne zaštite...

Osim MICE turizma, na izuzetno visokom nivou razvijen je i dentalni turizam, a sve zahvaljujući stomatološkom centru “Nordent” iz Subotice, koji u prostorijama hotela ima polikliniku sa najsavremenijom tehničkom i tehnološkom opremom i medicinskim osobljem koje odlično poznaje strane jezike.

Pored poslovnih, hotel “Galleria” neguje i kulturno-zabavne manifestacije, te su tako u njenoj Balskoj sali za svečanosti, koja se prostire na impresivnih 570 m2, ili prelepom Atriumu nastupali brojni estradni umetnici poput Sergeja Ćetkovića, Hari Mata Harija, Marije Šerifović, Vlade Georgijeva, Goce Tržan i Romane. Takođe, hotel svake godine obeležava Dan zaljubljenih, Dan žena i doček Nove godine, te je uvek omiljena destinacija za ovakav tip proslava.

Povodom sportskih dešavanja u Subotici, "Galleria" je nekoliko puta bila domaćin i sportskim ekipama, koje su održavale formu u teretani i fitness centru hotela, a potom se veoma rado opuštale u wellness-u, koji je odnedavno i renoviran.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Hotelske ikone: Hotel & - tradicionalno i savremeno
26. Januar 2021
Da, da, ovaj hotel nema ime već simbol ili logogram! Baš kao što je svojevremeno...
Hotelijerstvo
Ugostiteljska privreda na kolenima: Na prodaju desetine hotela, motela i restorana širom BiH
26. Januar 2021
Oglasi u BiH puni su hotela, motela, restorana, roštiljnica, picerija i sličnih...
Hotelijerstvo
Poziv za sve ljubitelje Kopaonika: Prijavite se do 31. januara na foto konkurs hotela Viceroy Kopaonik Srbija
26. Januar 2021
Čuveni svetski ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts, u čast predstojećeg...
Hotelijerstvo
HTUP Park diže 3,75 mil EUR kredita - Hipoteka na hotel
25. Januar 2021
Novosadsko Hotelsko turističko ugostiteljsko preduzeće Park odlučilo je da se zaduži za 3,75...