Kolašin: U izgradnju hotela ulaže se 6 miliona evra

27. April 2020
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Vlada Crne Gore je na sednici održanoj u četvrtak na listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrstila i izgradnju hotela K16 u Kolašinu, po kondo modelu poslovanja.

- U predlogu se ističe da je iz dostavljene dokumentacije evidentno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotela kategorije 4 zvezdice, kapaciteta 116 smeštajnih jedinica, predračunske vrednosti 5.998.750,00 evra, a namera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 58 novih radnih mesta - ističe se u saopštenju Vlade.

U saoštenju se navodi i da izgradnja hotela K16 predstavlja segment ukupnih kapaciteta iz ugovora o dugoročnom zakupu lokaliteta planinskog centra Kolašin 1600. Investitor je naveo da će ovu fazu investicije (izgradnja hotela) finansirati iz sopstvenih sredstava.

- Takođe, u biznis planu je navedeno da je u pitanju grinfild investicija. Početak izgradnje je predviđen za 1. jun 2020. godine, a planirano je da izgradnja hotela traje 28 meseci. Uvrštavanje projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma omogućiće da se deo smeštajnih jedinica ponudi na tržištu i u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, nedavno je Vlada na listu razvojnih projekata uvrstila i projekat izgradnje hotela Bjelasica 1450, takođe u Kolašinu. Tu nije kraj investicijama u hotele. U intervjuu za eKapiju, direktor Skijalšta Crne Gore Miloš Popović najavio je da će na crnogorskim planinama biti izgrađeno više od 50 hotela.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...