Karisma Hotels&Resorts zakupio Ulcinjsku rivijeru na 30 godina

25. Septembar 2017
Karisma Hotels&Resorts zakupio Ulcinjsku rivijeru na 30 godina

Vlada Crne Gore odlučila je da u dugoročni zakup da državno zemljište i objekte u svojini Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) "Ulcinjska rivijera" konzorcijumu "Karisma Hotels&Resorts".

Kako je saopšteno nakon sednice održane 21. septembra, Vlada je, na predlog Saveta za privatizaciju i kapitalne projekte, usvojila Izveštaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta u svojini države Crne Gore i objekata u svojini HTP „Ulcinjska rivijera“ u Ulcinju, i donela Odluku o davanju u dugoročni zakup tog kompleksa.

- Odlukom se konzorcijumu Karisma Hotels&Resorts, koji se prijavio kao jedini ponuđač na javnom tenderu, daje u dugoročni zakup, na 30 godina, zemljište u opštini Ulcinj ukupne povšine 122.214 metara kvadratnih, vlasništvo države Crne Gore, čiji je korisnik HTP „Ulcinjska rivijera“ Ulcinj, na kojem se nalazi kompleks hotela „Olympic“, „Bellevue“ (depadansi Cer, Borik i Avala), objekat restorana i drugi prateći sadržaji, vlasništvo „Ulcinjske rivijere“”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, minimalna zakupnina za period trajanja zakupa od 30 godina iznosi 450 hiljada evra godišnje, a Investicioni program predviđa, u periodu od 2017. do 2019. godine, investicije u visini od 16,24 miliona evra, unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri zvezdice.

Planirana je i, dodaje se, izgradnja novih objekata, tako da, nakon ispunjenja investicionog programa koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona evra, kompleks do 2027. godine dostigne kapacitet od minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvezdice.

Izvor: Vijesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...