Jovana Germanović, asistent menadžera hotelskog domaćinstva hotela Courtyard by Marriott Belgrade City Center, među 10 najboljih na svetu: Dobitnica najveće nagrade za izvrsnost “J. Willard Marriott Award of Excellence”

13. Novembar 2022
Jovana Germanović, Foto: Iz arhive kompanije Marriott International
Jovana Germanović, Foto: Iz arhive kompanije Marriott International

 Za samo nekoliko godina, hotel Courtyard by Marriott Belgrade City Center, otvoren 2015. u Beogradu kao prvi iz Marriott korporacije u Srbiji, postao je, zahvaljujući svojim zaposlenima, prepoznatljiv po kvalitetu usluge ne samo među gostima, već i u samom vrhu kompanije Marriott - najveće i najmoćnije hotelske kompanije na svetu, koja danas u svom portfoliju ima više od 7.200 hotela u 132 zemlje sveta, gotovo milion soba, kao i 30 hotelskih brendova, među kojima su neki od najpoznatijih: The Ritz Carlton, St. Regis, Marriott, Sheraton, Courtyard, Moxy, W, Edition itd.

U hotelima kompanije Marriott 2019. godine radilo čak 174.000 zaposlenih – predstavnika svih nacija širom sveta, jer su poštovanje raznovrsnosti i različitosti jedan od stubova poslovne filozofije i prepoznatljivih simbola kompanije Marriott. Pa kada od nekoliko stotina hiljada zaposlenih na globalnom nivou, Jovana Germanović, mlada asistentkinja menadžera hotelskog domaćinstva beogradskog hotela Courtyard by Marriott Belgrade City Center - dobije najveću kompanijsku nagradu za izvrsnost - “J. Willard Marriott Award of Excellence”, onda je to ravno osvajanju hotelijerskog Oskara!

Ko je Jovana Germanović

Nakon završenih master studija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na Departmanu za hotelijerstvo 2015. godine, Jovana Germanović započinje svoju profesionalnu priču kao vođa smene u hotelskom domaćinstvu u hotelu Courtyard by Marriott Belgrade City Center. Nakon dve godine profesionalnog usavršavanja i učenja, unapređena je u supervizora hotelskog domaćinstva, a nakon tri godine i u asistenta menadžera hotelskog domaćinstva. Ističe da rad u Hotelskom domaćinstvu nije samo održavanje čistoće i reda u čitavom hotelu.

- To zahteva posvećenost ka detaljima, kreativnost i želju da se na dnevnom nivou pokaže na delu jedna od osnovnih vrednosti Marriott kulture: da uspeh nikada nije konačan i da iznova treba da težimo da budemo bolji – naglašava Jovana.

“J. Willard Marriott Award of Excellence” – za najbolje među najboljima

- Treba znati – kaže - da je jedan od najvažnijih principa na kojem se temelji kompanija Marriott International sledeći: Ako brinete o svojim zaposlenima, oni će brinuti o gostima i gosti će se vraćati (If you take care of your associate, they will take care of the customer, and the customer will keep coming back.). Kako bi Marriott International pokazao da ceni sve što zaposleni rade za drage goste i Marriott porodicu, 1987.godine je utemeljena nagrada po osnivaču kompanije - J. Willard Marriott Award of Excellence, nagrada za najbolje među najboljima. Idealni kandidat mora da radi minimum pet godina u korporaciji i da bude prepoznat po vrednostima koje Marriott korporacija definiše kao najvrednije, a to su: dostignuća, karakter, posvećenost, trud i upornost.

Radim najbolji posao na svetu

- J. Willard Marriott Award of Excellence za mene predstavlja potvrdu da se trud, posvećenost i ljubav prema poslu koji radite isplate, pre ili kasnije. Zahvalna sam svom mentoru Stani Đuran, generalnom menadžeru Courtyard by Marriott Belgrade City Center, jer je nesebično delila sa mnom svoje znanje i iskustvo prethodne četiri godine i koja je zaslužna (jer me nominovala) što sam izabrana među 10 zaposlenih iz celog sveta kao dobitnik ove prestižne nagrade. Činjenica da korporacija u kojoj radite ceni i nagrađuje sav vaš rad i ujedno ulaže u vaše profesionalno usavršavanje, čini me ponosnom i potpuno sigurnom da radim najbolji posao na svetu i zbog toga dajem 110% svojih mogućnosti i posvećenosti u radu s kolegama, gostima, saradnicima… Želim da istaknem da je ova nagrada priznanje za sve moje kolege iz Courtyard Belgrade City Center hotela, jer smo jedini hotel iz Evrope koji je osvojio nagradu i ja sam im zaista zahvalna, jer je svako od njih na sebi svojstven način uticao na mene i ono što je moj rad danas – naglasila je Jovana Germanović, dobitnica najveće ovogodišnje nagrade za izvrsnost u svojoj kompaniji “J. Willard Marriott Award of Excellence”.

Lj. Rebronja

Foto: Iz arhive kompanije Marriott International

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljena pravila za državnu pomoć za gradnju novih hotela u banjama i u Beogradu
21. Novembar 2023
Vlada Srbije izmenila je postojeću Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi...
Hotelijerstvo
Beogradski hotel Splendid ponovo na prodaju
07. Novembar 2023
Kompanija DT Properties Novi Beograd oglasila je prodaju hotela Splendid u Beogradu, po...
Hotelijerstvo
Indijska klinika investira u Bolnicu Meljine i Institut Igalo?
23. Oktobar 2023
Renomirani indijski zdravstveni institut Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital...
Hotelijerstvo
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. Septembar 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...