Izložba fotografija Sabine Hauswirth u hotelu Radisson Blu Old Mill

19. April 2017
Izložba fotografija Sabine Hauswirth u hotelu Radisson Blu Old Mill

Izložba "Ikone pokreta" („Icons of Motion“) istaknute austrijske fotografkinje Sabine Hauswirth svečano je otvorena 18. aprila u lobiju beogradskog hotela Radisson Blu Old Mill, i biće dostupna javnosti do 2. maja 2017. godine. Ulaz za posetioce je slobodan.

„Icons of Motion“ je naslov serije fotografija savremene scene performansa u Beču i prikazuje kulturne aktere na bečkim krovovima. Snimci otkrivaju pojedince koji sami sebi postavljaju pozornicu, dopuštajući da istovremeno nastanu ikone umetnosti.

Baš kao što krovni pejzaži predstavljaju znak i potpis svojim siluetama, ekspresivna lica protagonista i njihov samosvesni mir odražavaju kreativne elemente grada. Krovovi pružaju uvid i perspektive za vizuelni ugao foto-aparata, predstavljajući pojedince kao znamenitost od vitalnog značaja.



“Ikone pokreta” bile su deo Meseca fotografije (“Monat der Fotografie”) u Beču u novembru 2016. godine, i sada su premijerno u Beogradu.

Sabine Hauswirth, rođena 1963. u Beču, je internacionalno aktivna fotografkinja, čiji su radovi predstavljani u muzejskim i privatnim zbirkama. Njen umetnički portfolio sadrži višeslojne portrete izuzetnih ličnosti. Između ostalih, Sabine Hauswirth portretisala je druge umetnike kao što su David Bowie, Mario Vargas Llosa, Dennis Hopper, Christian Ludwig Attersee, Friederike Mayröcker, Harri Stojka, Jude Law, Hermann Nitsch, Nicholas Ofcarek ili Christine Nöstlinger. Sabine Hauswirth živi i radi u Beču.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...