Indijska klinika investira u Bolnicu Meljine i Institut Igalo?

23. Oktobar 2023
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Renomirani indijski zdravstveni institut Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital zainteresova je za investiranje u Bolnicu Meljine i Institut dr Simo Milošević u Igalu.

Kako je saopšteno, ministar finansija Aleksandar Damjanović primio je predstavnike ovog zdravstvenog instituta na čelu sa Rahulom Bajpaiom, glavnim izvršnim direktorom, te članovima menadžmenta te ustanove Ramakantom Krishnaji Deshpandeom, Hridayom Rajiv Thakkerom, kao i njihovim zastupnikom za region Zapadnog Balkana, Savom Jasnićem.

- Razgovarajući o mogućnostima saradnje i razvoja projekata u oblasti zdravstva, menadžment priznatog instituta, izrazio je zainteresovanost za investiranje u zdravstveni sistem Crne Gore, prvenstveno kroz saradnju sa Bolnicom Meljine i Institutom dr Simo Milošević, kako putem angažovanja njhovog stručnog medicinskog kadra, tako i mogućim učešćem u upravljanju i vlasničkoj strukturi tih ustanova - navodi se u saopštenju.

Damjanović je kazao je da ga izuzetno raduje zainteresovanost međunarodnog kredibilnog zdravstvenog subjekta, za ulaganje u crnogosrki zdravstveni sistem, naročito, za dvije veoma važne ustanove, za koje Vlada nastoji da nađe najodrživiji i najprofitabilniji model poslovanja, a koje imaju značaj ne samo za Crnu Goru, već kojima povjerenje ukazuju i zemlje razvijenog evropskog tržišta.

On je istakao da i pored finansijski i tehnički otežanih okolnosti u kojima se nalaze ove ustanove, one i dalje baštine stručan kadar, koji bi uz odgovorno upravljanje, eskpertsku pomoć svjetskog ranga i strateško investiranje, mogao biti temelj razvoja budućnosti zdravstva i zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

- Tokom konstruktivnog razgovora, zajednički je konstatovano da bi buduća saradnja bila na obostranu dobrobit, rezultirajući efikasnijom uslugom zdravstvenog sistema Crne Gore, većom operativnošću i kliničkom izvrsnošću svjetskog nivoa. To bi, kako je zaključeno, omogućilo pacijentima u Crnoj Gori, ne samo da dobiju adekvatnu i pristupačnu zdrvastvenu zaštitu, već bi apsultno umanjilo potrebu traženja ljekarske pomoći naših građana u inostranstvu - stoji u saopštenju.

Predstavnici indijske klinike kazali su da su veoma zainteresovani za ekspanziju na tržište Zpadanog Balkana, kao i da ga studiozno obilazi tim njhovih ljekara, uz ocjenu da je utvrđeno odsustvo specijalizovanih klinika, naročito onkoloških, zdravstvenih eksperata i određenih medikamenata.

Indisjki ljekari sa kojima je razgovarao ministar Damjanović saopštili su da su prije Crne Gore obišli Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, naglašavajući da upravo Crnu Goru vide kao strateškog partnera za cijeli region.

- Stoga je dogovoreno da se organizuje obilazak pomenutih crnogorskih zdravstvenih ustanova za koje su izrazili veliku zainteresovanost i sastanak koji bi uključivao Ministartsvo zdavlja, kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma - navedeno je.

Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital jedan od najprestižnijih zdravstvenih instituta u Indiji, poznat po medicinskoj ekspertizi, naročito u oblasti onkologije i najsavremenije opremljenim objektima, pruža zdravstvenu zaštitu, u skladu sa najvišim internacionalnim standardima i inovacijama.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...