Ideja koja je iz Beograda „osvetlila“ hotele širom sveta

07. Septembar 2020
Izvor: IHG Corporate
Izvor: IHG Corporate

Na zvaničnom fb profilu IHG Hotels & Resorts postavljena je početkom septembra objava IHG Corporate sa zanimljivim postom čiji je glavni akter Živorad Vasić, generalni menadžer IHG hotela za region Balkana, koji je ispričao kako je na kraju jedne teške noći za vreme izolacije došao na blistavu ideju koja se pretvorila u #LightsofLove za hotele širom sveta #TrueHospitality.

 
- Jedne večeri tokom izlacije, dok sam napuštao naš hotel Crowne Plaza Beograd, koji je obično bio pun ljudi i u kojem je vrvelo kao u košnici, shvatio sam u trenutku koliko je mračan i tužan. Istog momenta dobio sam ideju: podigao sam telefon i pozvao našeg tehničkog direktora i pitao ga da li bismo mogli svetlima da kreiramo oblik srca na prozorima. Ideja je za vrlo kratko vreme realizovana a rakcija lokalne zajednice je bila tako pozitivna da je ideja od nas ubrzo krenula u svet.
 
Stalno smo menjali oblike, prebacujući se, zahvaljujući našim radnicima, sa srca na razne poruke, deleći reči jedinstva… I to je jednostavno odjeknulo kod ljudi, medija, društvenih mreža i širom naše industrije, a mnogi hoteli iz različitih brendova učinili su to isto širom sveta. Zaista smo ponosni što je nešto što smo započeli ovde u Beogradu moglo da stvori tako poseban osećaj zajedništva u vreme kada je to svima bilo očajnički  potrebno. To je poruka koju su IHG i naša hotelska industrija poslali u svet, podsećajući ljude da ćemo biti tu za njih bez obzira na sve.
 
Gosti polako počinju da se vraćaju. Mnogo znači  kada vidimo da naš hotel počinje ponovo da vri; da ponovo uspostavlja veze sa ljudima. Maske i Perspex ekrani sve to čine težim, ali moj tim zaista posvećuje svoje vreme i razgovoru i druženju sa našim gostima.
 
Dok gledamo unapred u nepredvidljivu „novu normalu“, stalno ponavljam svom timu da stvari uzimamo sve u svoje vreme, da gostima pružamo ono što im je potrebno tog dana, da negujemo sledeći dan i da se trudimo da ne predviđamo budućnost – istakao je Živorad Vasić.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...