Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje

24. Januar 2024
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog obrazovanja, faza 2“ na kome je predstavljen ovaj projekat koji realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa partnerskim institucijama iz Srbije, Austrije i Švajcarske, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za međunarodnu saradnju (SDC) i Austrijske razvojne agencije (ADA).

Aleksandra Milićević, rukovodilac Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije, istakla je da su predstavljeni postojeći obrazovni profili relevantni za sektor hotelijerstva, koji će poslužiti kao osnova za diskusiju u cilju identifikovanja konkretnih potreba privrede.

- Cilj sastanka je bio da zajedno pokušamo da utvrdimo da li postoji potreba za uvođenjem novog obrazovnog profila koji bi u većoj meri odgovorio potrebama hotelijerskog sektora - rekla je Milićević.

Ona je podsetila učesnike skupa da je Privredna komora Srbije produžila rok za prijavu poslodavaca do 31. januara, pre svega, zbog velikog interesovanja, ali i zbog toga što je poslodavcima potrebno da sagledaju svoje potrebe u potpunosti i da na pravi način donesu odluku o svojim budućim kadrovima.

- Svakodnevno imamo pozive privrednika, i za sada je podneto više od 700 izjava o spremnosti. Od toga broja, skoro trećina je novih kompanija koje nisu realizovale dualni model obrazovanja, što nam je posebno drago i sigurni smo da će ta brojka do 1. februara da bude i veća - navodi Milićević.

Izvor: Privredna komora Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
'Michelin Key' za najizuzetnije hotele na svetu
11. Januar 2024
Mišlenov (Michelin) vodič više nije samo za restorane. Vodič za putnike objavio...