Hoteli idealni za samoizolaciju

22. April 2020
Image by Pexels from Pixabay
Image by Pexels from Pixabay

Od Patagonije do Tasmanije, ovih deset udaljenih odmarališta dizajnirano je za održavanje distance i maksimalno iskorišćavanje samoće i privatnosti…

Davno pre nego što su se reči “socijalna distanca” i “samoizolacija” našle u našem svakodnevnom rečniku, hoteli na udaljenim lokacijama imali su svoj posebni šarm. Bilo da je u pitanju avantura koja podrazumeva daleke destinacije, spokoj koji nam pruža taj kratki period kada se “skidamo sa mreže” ili jednostavno hvalisanje da smo se otisnuli u istraživanje sasvim drugačijeg sveta, postoji bezbroj razloga zbog kojih su ovakvi odmori bili vredni našeg truda.

Ovo nisu obavezno mesta koja ćete posetiti kako biste se izolovali – društvo će vam praviti drugi gosti i moći ćete da uživate u brojnim aktivnostima, već su to lokacije koje se nalaze na usamljenim delovima sveta. Od drvenih koliba u srcu Arktičkog kruga, pa sve do lože na jezeru u Tasmaniji, predstavljamo vam dvanaest odmarališta zbog kojih samoizolacija dobija sasvim novo značenje.

1. Pumphouse Point, Tasmanija

Smešteno na obali jezera St. Clair u Tasmaniji, ovo odmaralište je neobični butik hotel koji je dostupan samo odraslim osobama, a nalazi se nadomak Wilderness World Heritage prostora. Sa samo devetnaest soba, originalna struktura hotela datira iz četrdesetih godina prošlog veka, kada je korišćena kao hidroelektrana. Danas, ovaj prostor je veličanstveno renoviran i sadrži gostinjske sobe podeljene u tri građevine.

2. The Torridon, Škotska

Ako zatvorite oči i zamislite tradicionalni škotski hotel, velika je verovatnoća da će vam zdranje nalik The Torridonu pasti na pamet. Smešten u dubini škotske lepote, na pedeset osam hektara, nekadašnja lovačka loža postala je luksuzni hotel sa osamnaest soba, gurmanskim restoranom, svetski poznatim viski barom i programom koji će vas povezati sa prirodom. 

3. Awasi Patagonia, Čile

Okružen vrhovima Anda i nekim od najvećih ledenih glečera, Awasi Patagonia odmaralište nalazi se na ivici Torres del Paine National Parka, a predstavlja udaljenu i luksuznu destinaciju. Na dva sata vožnje od najbližeg aerodroma, ovo odmaralište nudi vam 14 individualnih vila, pri čemu je svaka opremljena šporetom na drva, japanskom kadom, vodičem i ličnim vozilom za istraživanje patagonijske divljine. Sa ciljem zaštite prirodnog okruženja i kulturnog nasleđa, Awasi uzgaja svoje sopstveno sezonsko povrće i voće, sarađujući istovremeno sa lokalnim farmama i hacijendama.

4. Kulmhotel Gornergrat, Švajcarska

Smešten na 950 metara iznad nivoa mora, ovaj hotel, koji se ujedno smatra najvišim u švajcarskim Alpima, deluje kao da pripada na stranicama romana Ijana Fleminga. Dostupan samo vozom iz Zermata u kome automobili nisu dozvoljeni, ovaj hotel ujedno igra ulogu opservatorije i istraživačke stanice. U svojoj ponudi ima dvadeset dve luksuzne sobe sa direktnim pogledom na Materhorn i Zermat, sa Alpima u daljini.

5. Clayoquot Wilderness Resort, Kanada

Nakon idilične vožnje hidroplanom ili trajektom od Vankuver ostrva, što je dalje praćeno vožnjom u kočijama, ovo all-inclusive odmaralište nalazi se na spektakularnoj lokaciji. Resort nudi sve što vam je potrebno u dvadeset pet platnenih šatora koji su definicija glampinga. Gurmanski obroci koje ćete ovde pojesti pripremaju se upotrebom lokalno uzgojenih sastojaka.

6. Anantara Al Jabar Al Akhdar, Oman

Smešten na samoj ivici kanjona u Omanu, dostupan samo putem vožnje kroz čuvene Zelene planine, ovo odmaralište je izgrađeno sa izolacijom na umu. U svojoj ponudi ima 115 apartmana i vila sa neverovatnim pogledom na kanjon, uz šest restorana, veličanstvenim spa centrom sa hamamom i himalajskom slanom sobom. Hotel vam daje priliku da uživate u infiniti bazenu na samoj litici stene, kako biste upili energiju i snagu tišine i mira.

7. Helena Bay Lodge, Novi Zeland

Smešten na severoistočnom kutku novozelandskog ostrva Nort Island, ovo odmaralište nalazi se na oko tri sata vožnje od Oklanda. Kada dođete do ovog odmarališta na obali mora, dočekaće vas glavna loža, pet raskošnih vila i četiri privatne plaže. Svoje vreme ovde možete popuniti onako kako vi želite, odlučujući se za njihove fantastične aktivnosti ili opuštanje u miru i tišini sa čašom domaćeg vina.

8. The Arctic Hideaway, Norveška

Dostupan samo brodom ili privatnim avionom, ovaj resort koncept samoizolacije prenosi na novi nivo. Smešten unutar Fleinvær arhipelagu na samom severu Norveške, ovaj hotel se nalazi na oko kilometara od najbližeg grada. Kada konačno stignete do odmarališta, obradovaće vas prizor drvenih koliba, pri čemu su samo četiri namenjene gostima. Ovde automobili nisu dozvoljeni, prodavnica nema, a Sunce se ne pojavljuje od novembra do sredine januara.

9. Deplar Farm, Island

Smešten na dva sata vožnje helikopterom od Rejkjavika, ovaj hotel nije baš dostupan, ali je svakako vredan truda. Smešten na transformisanoj farmi ovaca, on nam nudi trianest loža koje se besprekorno stapaju sa prirodnim okruženjem i sadrže bazene sa slanom vodom, kao i spa sa dve komore za izolaciju.

10. Amangiri, Juta

Smešten u dolinama koje su okarakterisane neverovanitm pogledom u visokoj pustinji države Juta, ovaj hotel je definicija otuđenja. On se nalazi na tridesetak minuta vožnje od najbližeg grada i savršeno se uklapa u svoje prirodno okruženje. Ukoliko ne znate šta tačno tražite, verovatno ga ne biste ni videli. Hotel nudi trideset četiri apartmana u dva krila, kao i glamping iskustvo koje će vas oboriti sa nogu. Tu je takođe i veličanstveni spa centar.

Izvor: Luxlife

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...
Hotelijerstvo
“Vrata raja” od 160 miliona evra: Počela izgradnja novog luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa u Ulcinju
04. Jul 2024
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group sa ponosom najavljuju početak...
Hotelijerstvo
JP Skijališta Srbije gradi apart hotel na Zlatiboru
24. Jun 2024
JP Skijališta Srbije podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za...
Hotelijerstvo
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. Maj 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...