Hotel Slavija Lux dobio novog vlasnika

18. Januar 2018

Jedan od tri hotela iz kompleksa Slavije, Slavija Lux, prodat je u utorak (16. januara 2018. godine) za 6,5 miliona evra firmi Mat Real Estate, čiji je vlasnik Petar Matijević, piše Danas.

Novom vlasniku, koji je i ranije najavljivan kao potencijalni kupac hotela, dat je rok od 15 dana da uplati izlicitirani iznos, ali on ipak neće moći da preuzme objekat sve dok sud ne utvrdi da li će se sačekati potvrda verodostojnosti osporavanog duga od oko 2 miliona evra, na osnovu kojeg je hotel prodat.

Firma Mat Real Estate jedina je učestovala na licitaciji koju je zakazao javni izvršitelj Marko Vukićević, realizujući odluku arbitraže između firmi Slavija hoteli i Fil-Šar, nastalu nakon spora iz zajedničkog posla organizovanja igara na sreću.

Poslovodstvo Slavija hotela osporava da dug uopšte postoji, a arbitraža je bez ekonomskog veštačenja i dokumentacije prihvatila tvrdnju Katarine Šaranović, supruge ubijenog vlasnika firme Fil-Šar, da je on uplaćivao novac za rad kockarnice. Poslovodstvo je tražilo da se postupak prodaje odloži do odluke suda kome su podneli tužbu za poništaj arbitraže. Ukazali su i da ako se jedan od tri hotela proda, a sud kasnije utvrdi kako to nije trebalo činiti, neće biti načina da se šteta ispravi. Izvršitelj je ipak zakazao licitaciju.

- Predstavnici Slavija hotela su prisustvovali licitaciji, a ja sam i ranije ukazala da je neophodno sačekati odluku suda. Izvršitelj to nije prihvatio, ali je doneo zaključak prema kome naplaćeni iznos neće moći da se prosledi poveriocu, firmi Fil-Šar, sve dok sud ne odluči o pravnim sredstvima koje smo uložili na odluku izvršitelja o javnoj prodaji - izjavila je za Danas predsednica Skupštine Slavija hotela Maja Pejčić i dodala da bi bilo mnogo bolje da je taj kompleks prodat u privatizaciji kao celina, nego što se na ovakav način rasparčava i to za dug koji firma osporava.

Prema zaključku koji je nakon licitacije izdao izvršitelj, Matijević je upoznat sa rešenjem o prodaji, ali i sa prigovorima Slavija hotela. Izjavio je da je svestan pravnih posledica ovih akata i da pristaje na sve pravne rizike s tim u vezi, piše Danas.

Izvor: Danas

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...