Hotel Plavsko jezero posle 30 godina pred otvaranjem

12. Februar 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Simbol Plava i čitave turističke destinacije ovog grada – hotel Plavsko jezero, kako izveštavaju Dnevne novine, nakon 30 godina otvara vrata turistima. Njegovo renoviranje počelo je 2018. godine i konačno se polako privodi kraju.

- Objekti su veliki i zahtjevni – kaže vlasnica hotela Hajrija Rečković. - Biramo kvalitetne materijale za ugradnju i vodimo računa o standardima koji moraju biti ispunjeni. Ulaganja su velika. Sve instalacije, elektro, vodovodne i kanalizacione u potpunosti su zamijenjene novim, kao i krovovi na oba objekta, a postavljen je i deo stolarije. Radovi na manjem objektu, završeni su 70%.

Ona je istakla da se otvaranje hotela očekuje ove godine, ukoliko se stabilizuje situacija sa koronavirusom. Manji objekat ima 31 sobu, a veliki 90 soba. U sastavu hotela su i dva restorana, sala za svečanosti, konferencijska sala i spa centar. U planu je i renoviranje sportskih terena koji su nekad postojali u okviru ovog kompleksa.

- U hotelu će raditi 50 radnika. U vreme kad je sagrađen, 80-ih godina prošlog veka, hotel je bio projektovan tako da se uklapa u prirodni ambijent. Mi, takođe, vodimo računa o izgledu objekata,  tako da nije narušen njihov prvobitni izgled. Kada bude stavljen u funkciju, hotel će biti pokretač ekonomskog razvoja ove opštine. Nadamo se da će unaprediti život građana Plava, dovesti turiste u naš kraj i postati prepoznat kao zanimljiva turistička destinacija - ocenila je Rečković, dodajući da će u hotel biti uloženo 5 miliona eura.

Izvor: Dnevne novine
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...