Hotel "Sloboda" u Pančevu postaje "Carev dvor"

09. Mart 2016
foto: www.pancevo.com
foto: www.pancevo.com

Privredno društvo "Merlin point" iz Kraljeva je preuzelo na upravljanje objekat hotela "Sloboda" u Pančevu po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu i planira da objekat rekonstruiše i u što kraćem roku otvori ugostiteljsko-turistički objekat visokog ranga, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Pančeva.

Ta investicija predstavljena je juče u Gradskoj upravi Pančevo na sastanku pod nazivom "U susret investitoru".
Prisutnima su se na sastanku obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zastupnik Privrednog društva "Merlin point" Saša Marković i njegov kolega, građevinski inženjer Velimir Bjelica.

Pavlov je, istakavši potrebu za hotelom u Pančevu, rekao je da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za braunfild lokacije, odnosno za hotele "Sloboda" i "Tamiš", i da se tim povodom javilo Privredno društvo "Merlin point" iz Kraljeva.

- To Pančevu zaista mnogo znači, jer naš grad ima potencijal za razvoj turizma. Međutim, pitanje pre svih pitanja je omogućavanje kvalitetnog hotelskog smeštaja, koje ćemo na ovakav način da dobijemo. Iskreno se nadam da nećemo stati na ovom hotelu, nego da će investitor biti uveren kroz više primera dobre prakse saradnje i sa Gradskom upravom i sa privredom grada Pančeva, i da će mu možda predstavljati izazov zakup hotela "Tamiš", čime bi, po mom mišljenju, gradski kapaciteti za hotelski smeštaj bili zadovoljeni - rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Pavlov je naglasio da Grad Pančevo ima odgovornost i prema investitoru i društvenu odgovornost prema sredstvima poreskih obveznika, te da Grad pokušava da pronađe odgovarajući okvir mera za sve investitore i da će nakon usvajanja pojedinih odluka biti uspostavljen stabilan sistem subvencionisanja, kako bi svaki investitor znao u kojoj će meri lokalna samouprava moći da mu izađe u susret.

Zastupnik "Merlin point"-a Saša Marković izjavio je da su juče počeli rekonstrukciju.
- Zahvaljujući ljudima iz Gradske uprave, koji su potražili investitore iz oblasti hotelijerstva i turizma i došli do nas, pozvani smo, došli, videli, prepoznali investiciju i krenuli smo u realizaciju projekta. Dogovorili se sa AIK bankom oko ugovora, odnosno, zakupa i danas smo krenuli sa radovima - rekao je Mirković.

Prema rečima Saše Markovića, ime hotela biće "Carev dvor" i planirana vrednost investicije za njegovu rekonstrukciju i za 30 smeštajnih jedinica iznosiće više od 500.000 EUR.

Radovi su započeti 7. marta, odvijaće se u fazama i na njima će biti angažovane pančevačke firme. Planirano je da kompletna adaptacija objekta bude završena do aprila 2017. godine, nakon čega je nameravano zapošljavanje 80 ugostitelja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a najavljeno je i da će postojati mogućnost da učenici u hotelu obavljaju praksu.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Dubai uskoro dobija najviši hotel na svetu!
19. Januar 2018
Grad u kome su stvari veće, skuplje i glamuroznije nego u drugim gradovima uskoro će dobiti i...
Hotelijerstvo
Neobičan hotel u Vijetnamu nazvan
19. Januar 2018
"Luda kuća", psihodelična građevina u Vijetnamu koju je najlakše opisati kao...
Hotelijerstvo
Hotel Slavija Lux dobio novog vlasnika
18. Januar 2018
Jedan od tri hotela iz kompleksa Slavije, Slavija Lux, prodat je u utorak (16. januara 2018....
Hotelijerstvo
Luksuzni zatvor u Saudijskoj Arabiji ponovo postaje hotel
17. Januar 2018
Luksuzni hotel u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, koji je služio kao zatvor u vladinoj...