Hotel "Sloboda" u Pančevu postaje "Carev dvor"

09. Mart 2016

Privredno društvo "Merlin point" iz Kraljeva je preuzelo na upravljanje objekat hotela "Sloboda" u Pančevu po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu i planira da objekat rekonstruiše i u što kraćem roku otvori ugostiteljsko-turistički objekat visokog ranga, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Pančeva.

Ta investicija predstavljena je juče u Gradskoj upravi Pančevo na sastanku pod nazivom "U susret investitoru".
Prisutnima su se na sastanku obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zastupnik Privrednog društva "Merlin point" Saša Marković i njegov kolega, građevinski inženjer Velimir Bjelica.

Pavlov je, istakavši potrebu za hotelom u Pančevu, rekao je da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za braunfild lokacije, odnosno za hotele "Sloboda" i "Tamiš", i da se tim povodom javilo Privredno društvo "Merlin point" iz Kraljeva.

- To Pančevu zaista mnogo znači, jer naš grad ima potencijal za razvoj turizma. Međutim, pitanje pre svih pitanja je omogućavanje kvalitetnog hotelskog smeštaja, koje ćemo na ovakav način da dobijemo. Iskreno se nadam da nećemo stati na ovom hotelu, nego da će investitor biti uveren kroz više primera dobre prakse saradnje i sa Gradskom upravom i sa privredom grada Pančeva, i da će mu možda predstavljati izazov zakup hotela "Tamiš", čime bi, po mom mišljenju, gradski kapaciteti za hotelski smeštaj bili zadovoljeni - rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Pavlov je naglasio da Grad Pančevo ima odgovornost i prema investitoru i društvenu odgovornost prema sredstvima poreskih obveznika, te da Grad pokušava da pronađe odgovarajući okvir mera za sve investitore i da će nakon usvajanja pojedinih odluka biti uspostavljen stabilan sistem subvencionisanja, kako bi svaki investitor znao u kojoj će meri lokalna samouprava moći da mu izađe u susret.

Zastupnik "Merlin point"-a Saša Marković izjavio je da su juče počeli rekonstrukciju.
- Zahvaljujući ljudima iz Gradske uprave, koji su potražili investitore iz oblasti hotelijerstva i turizma i došli do nas, pozvani smo, došli, videli, prepoznali investiciju i krenuli smo u realizaciju projekta. Dogovorili se sa AIK bankom oko ugovora, odnosno, zakupa i danas smo krenuli sa radovima - rekao je Mirković.

Prema rečima Saše Markovića, ime hotela biće "Carev dvor" i planirana vrednost investicije za njegovu rekonstrukciju i za 30 smeštajnih jedinica iznosiće više od 500.000 EUR.

Radovi su započeti 7. marta, odvijaće se u fazama i na njima će biti angažovane pančevačke firme. Planirano je da kompletna adaptacija objekta bude završena do aprila 2017. godine, nakon čega je nameravano zapošljavanje 80 ugostitelja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a najavljeno je i da će postojati mogućnost da učenici u hotelu obavljaju praksu.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...