Hotel "Patria“- 55 godina trajanja

27. Februar 2019

Kada je izgrađen 1964. godine bio je to najveći i najmoderniju hotel u Subotici, sa 102 sobe, 3 apartmana, restoranom, gradskom kafanom, velikom letnjom terasom sa 600 sedišta, frizerskim salonom, trafikom i kancelarijama. Hotel je pšostao mesto svih značajnijih ugostiteljskih događaja a na najvećoj terasi sa živom muzikom, kažu, tražila se stolica više. Hotel je dograđivan u više etapa.

Godine 1977. izgrađen je aneks od 84 sobe, kafe bar „Mimoza“, „Night club 56“, diskoteka „AS“ i kancelarije. U „Mimozi“ su se održavale  promocije raznih firmi, organizovale književne večeri najeminentnijih književnika stare Jugoslavije. Hotel tada postaje kultno mesto.

Već 1992. ruši se letnja terasa i proširuje parking, a 1996. gradi se 5 apartmana i Kongresna sala sa 250 mesta. Konačno, 2008. godine hotel je kompletno adaptiran. Ugrađeni su novi pregradni zidovi i dobijene veće, komfornije sobe, postavljene sve nove instalacije, novo sopstveno centralno grejanje i klima, nabavljena nova hotelska oprema, izgrađen „Wellness“ centar i kafe bar „Makarena“.

Sada hotel raspolaže sa 136 soba, 5 apartmana, restoranom sa 200 mesta, Kongresnom salom sa 250 mesta, VIP salom od 50 mesta, Media centrom od 50 mesta, kancelarijama i parking prostorom za autobuse i automobile. Objekat je moderan i prilagođen potrebama savremenog gosta.

Ipak, najveća vrednost svakog hotela su lojalni gosti i ekipa profesionalaca koja kreira život u objektu.

Hotel je u proteklih 55 godina ugostio preko 1,600.000 gostiju i ima svoje stalne grupe i pojedince, koji mu se verno vraćaju. Ključ uspeha „Patrie“ leži u minulom radu i pozitivnim utiscima gostiju. Ali, najveća vrednost hotela je, ipak, ekipa od 44 profesionalca koji svoj posao rade sa ljubavlju. Većina je već decenijama zaposlena u Patrii. Rezultat njihovog rada je: dobar imidž hotela, stalno povećanje broja gostiju, broja proslava i - povećanje profita hotela. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...