Hotel "Kraljevi Čardaci SPA" dobitnik priznanja "Stvaratelji za stoljeće"

07. Mart 2016
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic

Na nedavno održanom 3. Regionalnom samitu preduzetnika centralne i jugoistične Evrope "300 najboljih" u Dubrovniku, hotelsko-apartmanskom kompleksu "Kraljevi čardaci SPA" sa Kopaonika uručeno je priznanje "Stvaratelji za stoljeće" za doprinos razvoju preduzetništva u ovom delu Evrope.

Tom prilikom, vlasnica hotela Vesna Kostadinović podsetila je kako je sve počelo:

- Ljubav prema Kopaoniku i vrlo česta nemogućnost da nađemo smeštaj za vikend skijanje, dovela je pre sedam godina mog supruga na razmišljanje o maloj nekretnini na planini u našem vlasništvu, koja bi nam bila stalno na raspolaganju. U to vreme, dok smo oboje radili u porodičnoj proizvodno-trgovinskoj firmi, odlučujemo da izgradimo objekat od 32 apartmana, sa namerom da jedan ostane nama, a ostale da prodamo. U rekordnom periodu pronašli smo plac, prikupili sve potrebne dozvole i uradili interesantan projekat, zahvaljujući čemu smo uspeli da većinu apartmana prodamo pre samog početka gradnje. Objekat smo završili za osam meseci. Ispunjenost uspešno završenim poslom i pozitivnim reakcijama ljudi koji su apartmane kupili, mog supruga ohrabruje da krene u potragu za novim placom - otkriva gospođa Kostadinović, dodajući da tada počinje gradnja tzv. "druge faze".

- Faza dva se radila od juna do decembra 2010. godine. Tada svoje vlasnike dobijaju unapred prodata 74 apartmana. No, interesovanje za kupovinu apartmana ne prestaje i mi od maja do decembra 2011. završavamo nasu treću fazu sa 50 apartmana, apart hotelom sa 18 soba i SPA centrom na 900m2. Ovde naša misija doživljava kulminaciju - ističe ona i dodaje: - Uporedo sa, tada već, 156 vlasnika apartmana, mi počinjemo da živimo priču "Čardaka". Za Novu 2012. godinu hotel i SPA centar počinju sa radom, i dobar deo apartmana počinje da se izdaje preko naše agencije koju smo otvorili sa ciljem posredovanja između vlasnika apartmana i našeg kompleksa.

Godine 2012. hotel "Kraljevi čardaci SPA" dobija priznanje "Wellness Zvezda" kao najbolji wellness hotel u Srbiji. Za vrlo kratko vreme, ovaj hotel postaje prepoznatljivo ime kako među wellness, tako i među planinskim hotelima u zemlji i regionu.

- Posle male pauze, taman kada smo mislili da stanemo sa gradnjom, veliko interesovanje za apartmanima u našem kompleksu nas je "nateralo" da otpočnemo četvrtu fazu. U decembru 2014. naš kompleks postaje bogatiji za još 43 apartmana, 9 hotelskih soba i kongresni centar - kazuje gospođa Kostadinović.

Danas hotelsko-apartmanski kompleks "Kraljevih Čardaka SPA" čini 199 apartmana, apart hotel sa 27 soba, à la carte restoran, pansionski restoran, lobby bar, pivnica, fitness, igraonica za decu, kongresni centar kapaciteta do 350 mesta, kao i SPA centar na 900m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, bio i finskom saunom, parnim kupatilom, slanom pećinom, kneipp-om, float spa kapsulom…

- Sve ovo vreme sledili smo svoj osećaj da radimo pravu stvar. Bili smo više nego uporni u svemu što smo započeli, odnose sa saradnicima gradili smo na poverenju, a pozitivnu energiju koja se reflektovala na poslu nosili iz porodice. No, imali smo i mnogo izazova: teško je bilo uskladiti život na relaciji Kragujevac-Kopaonik, raditi u porodičnoj firmi, a uporedo graditi svoju, i truditi se da budete posvećeni roditelji - iskrena je Vesna Kostadinović, dok zaključuje:

- Podrška okoline i vlasnika apartmana davala nam je vetar u leđa, a s druge strane, pomoć države bila je zanemarljiva. No, ovo prestižno priznanje koje smo dobili u Dubrovniku podstiče nas da u daljem radu budemo još bolji i da opravdamo poverenje svih onih koji su nam verovali.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...