Hotel "Kraljevi Čardaci SPA" dobitnik priznanja "Stvaratelji za stoljeće"

07. Mart 2016
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic
Foto: Tihomir Rozic

Na nedavno održanom 3. Regionalnom samitu preduzetnika centralne i jugoistične Evrope "300 najboljih" u Dubrovniku, hotelsko-apartmanskom kompleksu "Kraljevi čardaci SPA" sa Kopaonika uručeno je priznanje "Stvaratelji za stoljeće" za doprinos razvoju preduzetništva u ovom delu Evrope.

Tom prilikom, vlasnica hotela Vesna Kostadinović podsetila je kako je sve počelo:

- Ljubav prema Kopaoniku i vrlo česta nemogućnost da nađemo smeštaj za vikend skijanje, dovela je pre sedam godina mog supruga na razmišljanje o maloj nekretnini na planini u našem vlasništvu, koja bi nam bila stalno na raspolaganju. U to vreme, dok smo oboje radili u porodičnoj proizvodno-trgovinskoj firmi, odlučujemo da izgradimo objekat od 32 apartmana, sa namerom da jedan ostane nama, a ostale da prodamo. U rekordnom periodu pronašli smo plac, prikupili sve potrebne dozvole i uradili interesantan projekat, zahvaljujući čemu smo uspeli da većinu apartmana prodamo pre samog početka gradnje. Objekat smo završili za osam meseci. Ispunjenost uspešno završenim poslom i pozitivnim reakcijama ljudi koji su apartmane kupili, mog supruga ohrabruje da krene u potragu za novim placom - otkriva gospođa Kostadinović, dodajući da tada počinje gradnja tzv. "druge faze".

- Faza dva se radila od juna do decembra 2010. godine. Tada svoje vlasnike dobijaju unapred prodata 74 apartmana. No, interesovanje za kupovinu apartmana ne prestaje i mi od maja do decembra 2011. završavamo nasu treću fazu sa 50 apartmana, apart hotelom sa 18 soba i SPA centrom na 900m2. Ovde naša misija doživljava kulminaciju - ističe ona i dodaje: - Uporedo sa, tada već, 156 vlasnika apartmana, mi počinjemo da živimo priču "Čardaka". Za Novu 2012. godinu hotel i SPA centar počinju sa radom, i dobar deo apartmana počinje da se izdaje preko naše agencije koju smo otvorili sa ciljem posredovanja između vlasnika apartmana i našeg kompleksa.

Godine 2012. hotel "Kraljevi čardaci SPA" dobija priznanje "Wellness Zvezda" kao najbolji wellness hotel u Srbiji. Za vrlo kratko vreme, ovaj hotel postaje prepoznatljivo ime kako među wellness, tako i među planinskim hotelima u zemlji i regionu.

- Posle male pauze, taman kada smo mislili da stanemo sa gradnjom, veliko interesovanje za apartmanima u našem kompleksu nas je "nateralo" da otpočnemo četvrtu fazu. U decembru 2014. naš kompleks postaje bogatiji za još 43 apartmana, 9 hotelskih soba i kongresni centar - kazuje gospođa Kostadinović.

Danas hotelsko-apartmanski kompleks "Kraljevih Čardaka SPA" čini 199 apartmana, apart hotel sa 27 soba, à la carte restoran, pansionski restoran, lobby bar, pivnica, fitness, igraonica za decu, kongresni centar kapaciteta do 350 mesta, kao i SPA centar na 900m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, bio i finskom saunom, parnim kupatilom, slanom pećinom, kneipp-om, float spa kapsulom…

- Sve ovo vreme sledili smo svoj osećaj da radimo pravu stvar. Bili smo više nego uporni u svemu što smo započeli, odnose sa saradnicima gradili smo na poverenju, a pozitivnu energiju koja se reflektovala na poslu nosili iz porodice. No, imali smo i mnogo izazova: teško je bilo uskladiti život na relaciji Kragujevac-Kopaonik, raditi u porodičnoj firmi, a uporedo graditi svoju, i truditi se da budete posvećeni roditelji - iskrena je Vesna Kostadinović, dok zaključuje:

- Podrška okoline i vlasnika apartmana davala nam je vetar u leđa, a s druge strane, pomoć države bila je zanemarljiva. No, ovo prestižno priznanje koje smo dobili u Dubrovniku podstiče nas da u daljem radu budemo još bolji i da opravdamo poverenje svih onih koji su nam verovali.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Otvoren novi hotel na Vračaru (FOTO)
24. Jun 2019
Garni hotel Nota, podignut na mestu nekadašnje fabrike muzičkih instrumenata na...
Hotelijerstvo
U Nišu otvoren hotel
24. Jun 2019
U samom srcu Niša, u mirnoj ulici nadomak katoličke crkve otvoren je garni hotel...
Hotelijerstvo
Lanac Rotana otvara hotel u Sarajevu
24. Jun 2019
Glavni grad BiH postaće bogatiji za još jedan hotel koji će se nalaziti u Bosmal City...
Hotelijerstvo
Izabrani najbolji hoteli i restorani u BiH
18. Jun 2019
 Na 2. Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme koji se održava u Sarajevu,...