Hotel "Crowne Plaza" 2016. godine i u Novom Sadu

01. Decembar 2015
Foto: Flickr@Felix Montino
Foto: Flickr@Felix Montino

"InterContinental hotelska grupacija" (IHG), jedna od najvećih kompanija za hotelijerstvo na svetu, najavila je zvanično započinjanje izgradnje hotela "Crowne Plaza" u Novom Sadu.

Novi hotel će obavljati svoje poslovanje po franšiznom ugovoru potpisanom sa kompanijom "Plaza AGNS d.o.o." Novi Sad.

Hotel kapaciteta 144 soba, čije je otvaranje predviđeno tokom 2016. godine, biće smešten u srcu poslovnog centra Novog Sada, i tek na nekoliko minuta hoda od istorijskog centra grada. Tako će gosti imati priliku da istraže njegovu karakterističnu arhitekturu iz 18. veka, posete Petrovaradinsku tvrđavu, upoznaju se sa mnoštvom prelepih verskih građevina ili obiđu vinograde i gastronomske destinacije u neposrednoj blizini.

Ovaj novi objekat, uz već postojeći hotel "Crowne Plaza" u Beogradu, predstavlja gest daljeg usklađivanja sa strategijom IHG – koja proklamuje rast prisustva ove robne marke u sve dinamičnijim poslovnim centrima – zarad postizanja željenih uslova za razvoj usluga u segment poslovnih putovanja.

"Crowne Plaza Novi Sad" će predstaviti niz funkcija podesnih za potrebe organizacija poslovnih programa i sastanaka, među kojima će biti pet prostorija za sastanke i dve prostorije za sastanke formata upravnih odbora. Gosti će takođe biti u prilici da uživaju u bogatoj ponudi celodnevnog restorana, kao i da se opuste u hotelskom baru na vidikovcu hotela, sa koga će se pružati sjajan panoramski pogled na grad.

Hotel "Crowne Plaza Novi Sad" će takođe predstaviti i svoj autentični salon-klub, spa i fitnes-centar sa opremom na najvišem svetskom nivou – situirane na samom krovu hotela, što sve zajedno predstavlja izuzetnu priliku za opuštanje tokom poslovnog puta ili prijatnog vikenda.

- U situaciji kada se širimo na nova tržišta, redovno tražimo priliku da sarađujemo sa vlasnicima koji razumeju naše robne marke i veoma dobro poznaju grad u kome zajednički nastupamo. Robna marka Crowne Plaza® je konsolidovala svoju reputaciju kao jedna od vodećih globalnih marki u segmentu poslovnih hotela, i presrećni smo što širimo naše prisustvo u još jednom zanimljivom gradu, u saradnji sa "Plaza AGNS" - istakao je Hilko Versteg, direktor razvoja IHG za južnu Evropu.

Predstavnik kompanije "Plaza AGNS" dodao je i da su veoma uzbuđeni što pokreću svoj prvi razvojni hotelski projekat sa IHG time što dovode renomiranu marku "Crowne Plaza" u jedan od najvažnijih poslovnih centara Srbije.

- Lokacija i funkcije ovog novog hotela – čije je otvaranje planirano tokom 2016. godine - zasigurno će ga učiniti omiljenim izborom za poslovne goste, kao i one koji će uživati u njegovim funkcijama za opuštanje i rekreaciju.

Kao pripadnica globalnog portfolija IHG, robna marka "Crowne Plaza Hotels & Resorts" prisutna je u preko 65 zemalja sveta u vodećim urbanim centrima, prometnim gradovima i destinacijama popularnih odmarališta i resortova. Robna marka "Crowne Plaza", četvrta po veličini među luksuznim sveuslužnim hotelskim markama i jedna od onih sa najbržim stepenom razvoja, zasnovana je na čvrstim temeljima koji joj obećavaju stabilnu tendenciju daljeg razvoja u budućnosti. Od 2003. godine do danas, portfolio "Crowne Plaza" hotela se duplirao i trenutno broji preko 400 hotela, dok se broj hotela u pripremi na globalnom nivou uvećao za čak četiri puta - i sada sadrži skoro 100 hotela.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Hotel Stara Planina traži zakupca
16. Novembar 2019
Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma Stara planina iz Knjaževca objavilo je javni...
Hotelijerstvo
Upoznajte Hotel Buket - mirisni buket u cvetnom vrtu Zlatibora
04. Novembar 2019
Hotel Buket otvorio je svoja vrata posetiocima ovog oktobra, u vrhunskom spoju kvaliteta i...
Hotelijerstvo
Pehari za studente hotelijerstva u Makarskoj!
29. Oktobar 2019
Već petu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena,...
Hotelijerstvo
MK Group: Investicioni ciklus od 5 miliona evra u Istri
21. Oktobar 2019
Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se...