Hotel "Crowne Plaza" 2016. godine i u Novom Sadu

01. Decembar 2015
Foto: Flickr@Felix Montino
Foto: Flickr@Felix Montino

"InterContinental hotelska grupacija" (IHG), jedna od najvećih kompanija za hotelijerstvo na svetu, najavila je zvanično započinjanje izgradnje hotela "Crowne Plaza" u Novom Sadu.

Novi hotel će obavljati svoje poslovanje po franšiznom ugovoru potpisanom sa kompanijom "Plaza AGNS d.o.o." Novi Sad.

Hotel kapaciteta 144 soba, čije je otvaranje predviđeno tokom 2016. godine, biće smešten u srcu poslovnog centra Novog Sada, i tek na nekoliko minuta hoda od istorijskog centra grada. Tako će gosti imati priliku da istraže njegovu karakterističnu arhitekturu iz 18. veka, posete Petrovaradinsku tvrđavu, upoznaju se sa mnoštvom prelepih verskih građevina ili obiđu vinograde i gastronomske destinacije u neposrednoj blizini.

Ovaj novi objekat, uz već postojeći hotel "Crowne Plaza" u Beogradu, predstavlja gest daljeg usklađivanja sa strategijom IHG – koja proklamuje rast prisustva ove robne marke u sve dinamičnijim poslovnim centrima – zarad postizanja željenih uslova za razvoj usluga u segment poslovnih putovanja.

"Crowne Plaza Novi Sad" će predstaviti niz funkcija podesnih za potrebe organizacija poslovnih programa i sastanaka, među kojima će biti pet prostorija za sastanke i dve prostorije za sastanke formata upravnih odbora. Gosti će takođe biti u prilici da uživaju u bogatoj ponudi celodnevnog restorana, kao i da se opuste u hotelskom baru na vidikovcu hotela, sa koga će se pružati sjajan panoramski pogled na grad.

Hotel "Crowne Plaza Novi Sad" će takođe predstaviti i svoj autentični salon-klub, spa i fitnes-centar sa opremom na najvišem svetskom nivou – situirane na samom krovu hotela, što sve zajedno predstavlja izuzetnu priliku za opuštanje tokom poslovnog puta ili prijatnog vikenda.

- U situaciji kada se širimo na nova tržišta, redovno tražimo priliku da sarađujemo sa vlasnicima koji razumeju naše robne marke i veoma dobro poznaju grad u kome zajednički nastupamo. Robna marka Crowne Plaza® je konsolidovala svoju reputaciju kao jedna od vodećih globalnih marki u segmentu poslovnih hotela, i presrećni smo što širimo naše prisustvo u još jednom zanimljivom gradu, u saradnji sa "Plaza AGNS" - istakao je Hilko Versteg, direktor razvoja IHG za južnu Evropu.

Predstavnik kompanije "Plaza AGNS" dodao je i da su veoma uzbuđeni što pokreću svoj prvi razvojni hotelski projekat sa IHG time što dovode renomiranu marku "Crowne Plaza" u jedan od najvažnijih poslovnih centara Srbije.

- Lokacija i funkcije ovog novog hotela – čije je otvaranje planirano tokom 2016. godine - zasigurno će ga učiniti omiljenim izborom za poslovne goste, kao i one koji će uživati u njegovim funkcijama za opuštanje i rekreaciju.

Kao pripadnica globalnog portfolija IHG, robna marka "Crowne Plaza Hotels & Resorts" prisutna je u preko 65 zemalja sveta u vodećim urbanim centrima, prometnim gradovima i destinacijama popularnih odmarališta i resortova. Robna marka "Crowne Plaza", četvrta po veličini među luksuznim sveuslužnim hotelskim markama i jedna od onih sa najbržim stepenom razvoja, zasnovana je na čvrstim temeljima koji joj obećavaju stabilnu tendenciju daljeg razvoja u budućnosti. Od 2003. godine do danas, portfolio "Crowne Plaza" hotela se duplirao i trenutno broji preko 400 hotela, dok se broj hotela u pripremi na globalnom nivou uvećao za čak četiri puta - i sada sadrži skoro 100 hotela.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Ima se, može se: Noćenje na privatnom ostrvu Waldorf Astoria Ithaafushi - 80.000 dolara!
20. Januar 2021
Na Maldivima je izgrađeno odmaralište - privatno ostrvo Valdorf Astoria Ithaafushi, gde...
Hotelijerstvo
Hotel Šumadija u Rači - na prodaju
20. Januar 2021
Akcionarsko društvo za trgovinu i ugostiteljstvo Šumadija ad Rača u stečaju...
Hotelijerstvo
Vodeći trendovi u ugostiteljskoj industriji za 2021. godinu
19. Januar 2021
Pandemija koronavirusa, odnosno uvođenje novih mera bezbednosti imalo je značajan uticaj na...
Hotelijerstvo
21st Century Zlatibor Residence Spa & Wellness by Adora
18. Januar 2021
Jedna od najvećih investicija u ovom trenutku na Zlatiboru je hotelsko-apartmanski kompleks...