HORES: Kineski turisti se vraćaju u Srbiju

21. Februar 2023
Foto: HORES
Foto: HORES

Poslovno udruženje HORES je održalo sastanak sa dva najveća kineska turoperatora Caissa Group i Utour Group Co., Ltd, i upoznalo ih sa poslovnim ambijentom hotelijerstva i restoraterstva Srbije u postkovid periodu. Cilj sastanka je uspostavljanje partnerstva ova dva turoperatora sa HORES-om. Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista, u okviru balkanskih tura.

Kineski partneri očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i pre pandemije, te najavljuju dolazak kineskih turista u znatno većom broju, u odnosnu na 2019. godinu, koja je bila rekordna godina srpskog turizma pre globalne pandemije. HORES podseća da je 2019. godine u Srbiji registrovano više od 150.000 kineskih turista, koji su bili među prve tri zemlje po broju dolazaka inostranih turista.

Delegaciju su činili Ren Jun predsednik Caissa Group i Feng Bin predsednik Upravnog odbora Utour Group Co., Ltd, koji su upoznali domaćine o ozbiljnim planovima za turističku razmenu Srbije i Kine u godinama koje dolaze, kao i da su zainteresovani za partnerstvo sa HORES-om, kao najvećom strukovnom organizacijom ugostiteljske delatnosti u zemlji. Takođe, od HORES-a očekuju da predloži hotele i restorane u kojima bi kineski turisti odsedali, sa posebnom pažnjom na sertifikovane objekte „Čisto i sigurno“ (Clean&Safe), jer su zdravstveno-higijenske mere jedan od preduslova za bezbedan boravak njihovih turista.

Predsednik Upravnog odbora HORES-a, Aleksandar Vasilijević, izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresovanim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista, kao i da će se nastaviti istraživanja zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017, 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interesovanja i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana.

Direktor HORES-a, dr Georgi Genov, pozdravio je ovu inicijativu, i izjavio da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno sa kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primedbe na kvalitet usluga u hotelima i restoranima, sa ciljem otklanjanja nedostataka i unapređivanje kvaliteta.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Ambasade Narodne Republike Kine, savetnik za kulturu Hu Hong (Xu Hong), koji je istakao uspešnu saradnju Srbije i Kine na svim poljima, pa i u turističkom sektoru, kao i marketing menadžer Turističke organizacija Srbije, Aneta Uskoković.

Izvor: HORES

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Kopaonik dobija novi apart-hotel sa spa centrom
23. Mart 2023
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat...
Hotelijerstvo
Na prodaju hotel Idila na Zlatiboru
23. Mart 2023
Oglašena je prva prodaja hotela Idila u ulici Jovanke Jeftanović 8 na Zlatiboru, a osim...
Hotelijerstvo
Kako da brzo i efikasno pretvorite apartman u pravu oazu za opuštanje - Funkcionalnost i udobnost su garancija za povratak gostiju
16. Mart 2023
Kraj zime se približava, topli i sunčani dani nam ubrzo stižu, ali i nadolazeći...
Hotelijerstvo
Accor širi prisustvo na Balkanu
08. Mart 2023
Accor, vodeća svetska grupa u oblasti ugostiteljstva, proširuje svoj portfolio u...