HORES: Kineski turisti se vraćaju u Srbiju

21. Februar 2023
Foto: HORES
Foto: HORES

Poslovno udruženje HORES je održalo sastanak sa dva najveća kineska turoperatora Caissa Group i Utour Group Co., Ltd, i upoznalo ih sa poslovnim ambijentom hotelijerstva i restoraterstva Srbije u postkovid periodu. Cilj sastanka je uspostavljanje partnerstva ova dva turoperatora sa HORES-om. Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista, u okviru balkanskih tura.

Kineski partneri očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i pre pandemije, te najavljuju dolazak kineskih turista u znatno većom broju, u odnosnu na 2019. godinu, koja je bila rekordna godina srpskog turizma pre globalne pandemije. HORES podseća da je 2019. godine u Srbiji registrovano više od 150.000 kineskih turista, koji su bili među prve tri zemlje po broju dolazaka inostranih turista.

Delegaciju su činili Ren Jun predsednik Caissa Group i Feng Bin predsednik Upravnog odbora Utour Group Co., Ltd, koji su upoznali domaćine o ozbiljnim planovima za turističku razmenu Srbije i Kine u godinama koje dolaze, kao i da su zainteresovani za partnerstvo sa HORES-om, kao najvećom strukovnom organizacijom ugostiteljske delatnosti u zemlji. Takođe, od HORES-a očekuju da predloži hotele i restorane u kojima bi kineski turisti odsedali, sa posebnom pažnjom na sertifikovane objekte „Čisto i sigurno“ (Clean&Safe), jer su zdravstveno-higijenske mere jedan od preduslova za bezbedan boravak njihovih turista.

Predsednik Upravnog odbora HORES-a, Aleksandar Vasilijević, izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresovanim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista, kao i da će se nastaviti istraživanja zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017, 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interesovanja i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana.

Direktor HORES-a, dr Georgi Genov, pozdravio je ovu inicijativu, i izjavio da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno sa kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primedbe na kvalitet usluga u hotelima i restoranima, sa ciljem otklanjanja nedostataka i unapređivanje kvaliteta.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Ambasade Narodne Republike Kine, savetnik za kulturu Hu Hong (Xu Hong), koji je istakao uspešnu saradnju Srbije i Kine na svim poljima, pa i u turističkom sektoru, kao i marketing menadžer Turističke organizacija Srbije, Aneta Uskoković.

Izvor: HORES

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. Septembar 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...
Hotelijerstvo
Domaća platforma za recenzije potpisala partnerstvo sa kompanijom Tripadvisor
08. Avgust 2023
Fast Review, domaća platforma za recenzije nedavno je potpisala veoma značajno partnerstvo sa...
Hotelijerstvo
Nova investicija na Kopaoniku - U planu gradnja turističkog kompleksa na 25.000 m2
03. Avgust 2023
Na Kopaoniku u KO Kriva Reka u Opštini Brus, u blizinu hotela Srebrnac, u planu je...
Hotelijerstvo
Hotel Beli izvor na Goču ima novog vlasnika
27. Jul 2023
Kompaniija Eter doo kupila je za 12,1 milion dinara deo imovine Hotelsko-turističkog preduzeća...