Holiday Inn Express stiže u Kragujevac - Otvaranje hotela u maju 2025.

23. Septembar 2022
Photo by Precondo CA on Unsplash
Photo by Precondo CA on Unsplash

Kragujevac će dobiti hotel internacionalnog brenda Holiday Inn Express, i to će biti prvi hotel ovog brenda koji će se graditi van Beograda – rečeno je na jučerašnjem radnom sastanku koji je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić održao sa predstavnicima International Hotel Group, Živoradom Vasićem, regionalnim direktorom grupe i prof. dr Nikolom Makojevićem koji su gradonačelniku i njegovim saradnicima predstavili ovu investiciju. Sastanku se, putem video linka pridružio i Hylko Versteeg, rukovodilac sektora ѕa razvoj u Južnoj Evropi, objavljeno je na sajtu grada Kragujevca.

- International Hotel Group (IHG) koja ima preko 6000 hotela u svetu je odlučila da napravi partnerstvo u Kragujevcu, i posle šest hotela koje ima u Beogradu, prvi Holiday Inn hotel van Beograda biće izgrađen u Kragujevcu. Holidej in je brend koji broji 1400 hotela u Evropi, to je najveći internacionalni brend u okviru grupacije. Jako smo radosni zato što ulazimo u jedan grad koji je u ekspanziji, industrijski grad, četvrti po veličini u Srbiji i mislimo da je jednom takvom gradu potreban internacionalni brend – kazao je Živorad Vasić, regionalni direktor IHG grupe.

Gradonačelnik Nikola Dašić istakao je da je Kragujevac dobro mesto za investiciju ovog tipa jer je grad koji se ubrzano razvija.

- Pored Severne obilaznice koja će se graditi, mnogobrojnih investicija koje su u toku, kao što je gradnja biznis aerodroma u Majnd parku, Kragujevac je grad koji se brzo menja što prati i dolazak velikog broja poslovnih ljudi, investitora, turista – kazao je Dašić.

Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu istakao je da je jedno od prvih pitanja investitora koji dolaze u naš grad da li imamo neki hotel iz lanaca svetski poznatih hotela.

- Bez obzira na to što u gradu imamo odlične smeštajne kapacitete, ipak je neophodno da toj ponudi pridodamo i nekoga iz lanaca svetskih poznatih hotela. Pružićemo svu potrebnu podršku da se ova investicija realizuje u Kragujevcu što pre – kazao je Erić.

Hotel će biti izgrađen na atraktivnoj lokaciji nedaleko od jezera Bubanj, imaće 73 sobe, dva restorana, velike konferencijske sale, sa preko 60 zaposlenih. Početak izgradnje očekuje se u prvom kvartalu naredne godine. Rok za završetak je 18 meseci. Arhitektonsko rešenje koje je predstavljeno na sastanku, prepoznatljivo je za Kragujevac i u skladu je sa novim propisima koji predviđaju primenu najsavremenijih ekoloških standarda i materijala. Hotel će biti okružen sa puno zelenila na strani koja je okrenuta ka jezeru.

Izvor: kragujevac.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...