Holiday Inn Express i u Subotici

15. Decembar 2022
Photo by Precondo CA on Unsplash
Photo by Precondo CA on Unsplash

U Subotici je zaključen ugovor između subotičke kompanije SMB Gradnja i poznate svetske hotelske kompanije InterContinental Hotel Group (IHG) o izgradnji hotela Holiday Inn Express Subotica. Ugovor o izgradnji ovog hotela u ime investitora SMB Gradnje, potpisao je direktor ove kompanije Predrag Petričević, a u ime kompanije IHG direktor razvoja za Balkan, Živorad Vasić.

Potpisivanju ugovora, u Zelenoj sali Gradske kuće, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima, kojima je direktor Vasić predstavio ovu investiciju vrednu, kako je rečeno, između 15 i 20 miliona evra, navedeno je na sajtu Grada.

- Grad Subotica će dobiti hotel prestižnog internacionalnog brenda koji će se zvati Holiday Inn Express Subotica. To će biti treći hotel ovog brenda u Srbiji, posle Beograda i Kragujevca. hotel će se prostirati na više od 4.000 m2, a raspolagaće sa 102 smeštajne jedinice, kao i svim ostalim potrebnim sadržajima koje ovaj brend zahteva. Hotel će biti izgrađen u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta, na prostoru koji je trenutno prazan i prilično devastiran, i nakon njegovog otvaranja ta slika će biti potpuno izmenjena - naglasio je gradonačelnik Bakić.

On je istakao da Subotica već nekoliko godina beleži rast turističkog prometa i da je prepoznata kao "city break" destinacija, ali i kao destinacija idealna za poslovne ljude i kongresni turizam.

- Izgradnjom ovog prestižnog hotela biće pospešen razvoj našeg grada, osnažiće turističku ponudu i značajno podići smeštajne kapacitete, kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu. Hotel ovakvog renomea, uz sve sadržaje koje će nuditi gostima, pokazuje da je naša destinacija prepoznata kao jedna od vodećih u Republici Srbiji - poručio je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da je Subotica sjajan domaćin, Živorad Vasić je izrazio zahvalnost investitoru, kompaniji SMB Gradnja što je u IHG grupi prepoznala partnera, kao i gradonačelniku Bakiću i njegovom timu na pruženoj podršci.

- Mislim da nova radna mesta, ovako veliki broj kvadrata, nova sala za svadbu, za strance, za taksije, restorane će biti fantastična stvar za Suboticu. U roku od dve godine imaćemo jedan sjajan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti IHG u Suboticu, svakako, nije bilo lako. U zavisnosti od cene čelika i građevinskog materijala, u izgradnju ovog hotela sa četiri zvezdice trenutno je predviđeno da se investira između 15 i 20 miliona evra - zaključio je Živorad Vasić.

U ime SMB Gradnje prisutnima se obratio Miroslav Petričević koji je, uz izražavanje zahvalnosti svima koji su doprineli da se ova investicija realizuje, naveo kako će ta kompanija koja je već dvadesetak godina lider u građevinskoj industriji opravdati očekivanja, da će se sa radovima krenuti u aprilu 2023. godine i da bi hotel trebalo da bude izgrađen u roku od dve godine.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
RateHawk proširuje bazu podataka hotelskih recenzija dodavanjem recenzija Expedia Group
07. Decembar 2023
RateHawk.com, onlajn platforma za rezervacije hotela, letova i transfera za profesionalce u...
Hotelijerstvo
Objavljena pravila za državnu pomoć za gradnju novih hotela u banjama i u Beogradu
21. Novembar 2023
Vlada Srbije izmenila je postojeću Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi...
Hotelijerstvo
Beogradski hotel Splendid ponovo na prodaju
07. Novembar 2023
Kompanija DT Properties Novi Beograd oglasila je prodaju hotela Splendid u Beogradu, po...
Hotelijerstvo
Indijska klinika investira u Bolnicu Meljine i Institut Igalo?
23. Oktobar 2023
Renomirani indijski zdravstveni institut Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital...