Hilton otvara hotel na Tibetu (FOTO)

22. Mart 2017
Hilton otvara hotel na Tibetu (FOTO)

Čuveni američki hotelski lanac Hilton najavio je otvaranje Hilton Linzhi rizorta sa pet zvezdica u Autonomnoj regiji Tibet na zapadu Kine. Reč je o prvom internacionalnom hotelu u ovoj oblasti, koji bi prve goste trebalo da primi 15. aprila.

Smešten između Himalaja i reke Bramaputre, na nadmorskoj visini od 3.000 metara, Hilton Linzhi rizort okružen je poljima koja krase endemski žuti božuri (Paeonia ludlowii), koji su simbol tradicionalne tibetanske medicine.



- Mi smo u konstantnoj potrazi za mestima koja su interesantna našim gostima, i Tibet - ta "Prestonica sunca", kako ga lokalci nazivaju, izuzetno je i kulturno vibrantano područje na kom premijerno podižemo zastavu našeg brenda. Radujemo se što ćemo posetioce ove veličanstvene destinacije upoznati sa renomiranim Hiltonovim gostoprimstvom - izjavio je Sean Wooden, potpredsednik brend menadžmenta Hiltona za Aziju i Pacifik.

Ovaj rizort je udaljen svega sedam kilometara od Njingči aerodroma, a u njegovoj blizini su i atraktivne Namča Barva planine i avanturističko područje velikog kanjona Bramaputre, koji se smatra najdubljim na svetu.



Podsećajući na velike tibetanske palate, Hilton Linzhi Resort kombinuje kinesku arhitekturu i moderni luksuz. Svih 220 soba i apartmana ovog rizorta poseduju balkone sa kojih se pruža impresivan pogled na okolinu i kanjon Bramaputre. Sobe su, između ostalog, opremljene LCD televizorima od 42 inča, besplatnim bežičnim internetom i opremom za snabdevanje kiseonikom za goste kojima je potrebna pomoć prilikom prilagođavanja na veliku nadmorsku visinu.



Gostima koji budu posećivali ovaj rizort, bilo poslovno ili radi odmora, biće dostupan i zatvoreni bazen sa toplom vodom, fitnes centar koji je otvoren 24 sata, puna spa usluga, dečiji klub, bioskop, kao i postavke za bilijar, šah i karaoke. Konferencijski prostor prostire se na 528 kvadratnih metara, uključujući svečanu salu površine 231 m² i četiri sale za sastanke, koje se mogu prilagoditi različitim događajima, počev od poslovnih skupova, pa do zabava i intimnih venčanja.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...