Higijena ruku: Odlučujućih 30 sekundi!

01. April 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Sprovođenjem ciljanih, odgovarajućih higijenskih mera sprečava se prenos patogenih mikroorganizama (uzročnika bolesti) na ljude. Taj prenos može da bude direktan (npr. kapljičnim putem), indirektan (putem prenosnika - predmeta) ili vektorima (ljudi, životinje, insekti itd.). Najčešći način prenosa je preko ruku ljudi. Zato je dezinfekcija ruku najefikasnija mera u sprečavanju infekcija.

Kao reakciju na pandemiju kompanija Ecolab, vodeći svetski lider u ponudi rešenja i pružanja usluga u oblasti vode, bezbednosti hrane i prevencije infekcija, 7 puta je povećao svoje proizvodne kapacitete u Evropi da bi klijentima pružio ključna rešenja za dezinfekciju ruku i odgovarajućih površina i na taj način sprečio širenje virusa SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje COVID-19. Ecolab je uveo dva nova dezinfekciona sredstva za ruke kako bi zadovoljio potražnju i svakodnevni posao učinio sigurnim. Skinman Soft Protect FF i Manodes GP razvijeni su u skladu sa standardom DIN EN 1500 kako bi mogli da se koriste u svakom okruženju i imaju dokazanu efikasnost u uklanjanju virusa i klica na rukama, uključujući i korona virus. Oba proizvoda dostupna su u kanisterima od 20 litara.

eco.jpgSredstvo za dezinfekciju ruku Skinman Soft Protect FF pokazalo se vrlo efikasnim protiv novog korona virusa (SARS-CoV-2). Nezavisni testovi koje koordinirano sprovodi kompanija Dr. Brill & Partner GmbH i univerzitet Ruhr Bochum u Nemačkoj potvrdili su efikasnost ovog sredstva u borbi protiv virusa koji prouzrokuje COVID-19. Radi se o visokokvalitetnom sredstvu za dezinfekciju ruku na bazi alkohola, s jedinstvenom formulacijom prijatnom za kožu. Ovo sredstvo nudi potpuno virucidno dejstvo za 30 sekundi, u skladu sa standardom EN 14476. Proizvod je efikasan protiv bakterija, taloga i virusa. Korisnici, takođe, profitiraju od ove visokokvalitetne hidratantne formulacije i regenerativnih svojstava neophodne zaštite kože.

Više informacija:  https://de-de.ecolab.com/pages/your-business-in-safe-hands

 


Ecolab može da pomogne kompanijama da utvrde koji su proizvodi za dezinfekciju za njih najefikasniji, kakve su mogućnosti obuke i edukacije dostupni za bezbedno ponovno otvaranje i za borbu protiv korona virusa. Stručno znanje, prateću dokumentaciju i informacije, kao i aktuelne informacije o COVID-19 možete pronaći ovde: https://www.ecolab.com/pages/coronavirus.

Više informacija možete pronaći na:  www.ecolab.com

eco 3.pngPratite nas na tviteru pod Twitter@ecolab, fejsbuku pod facebook.com/ecolab, Linkedln-u pod Ecolab ili na instagramu pod Ecolab.Inc.

eco 2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...