Gradnja luksuznog hotela na Čeratu kod Sremskih Karlovaca sve izvesnija

13. Novembar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Gradnja luksuznog hotela na padinama Čeratskog brega u Sremskim Karlovcima sve je izvesnija, i ako sve predradnje budu dale očekivane rezultate, radovi bi mogli početi u leto sledeće godine.

Na to da se stvari u pogledu realizacije izgradnje razvijaju u dobrom smeru ukazuje i činjenica da su predstavnici mađarskog investitora prošlog petka sklopili ugovore o kupoprodaji parcela s vlasnicima.
Po rečima predsednika karlovačke opštine Aleksandra Stojkečića, investitor prvo planira da preduzme geo-mehaničko ispitivanje tla i ukoliko rezultati pokažu da ta padina nije pogodna za gradnju, odustaće od posla, a avans koji su platili ostaće vlasnicima.

– Reč je o investiciji vrednoj između 15 i 20 miliona evra, a hotel koji mađarski investitor planira tamo da izgradi treba da ima 110 soba, spa-centar i vinske sadržaje – kaže Stojkečić. – Investitor je sam birao lokaciju i stupio u kontakt s vlasnicima.
Za Sremske Karlovce gradnja tog luksuznog hotela značiće mnogo jer će pružiti priliku za veći broj noćenja turista, a samim tim i veći prihod. Zahvaljujući planiranim sadržajima, moći će da se razvijaju kongresni i drugi vidovi turizma i Karlovci od tranzitnog turističkog mesta postanu destinacija gde se dolazi na duže. Mi smo opština koja nema prostor za izgradnju fabrika i industrijskih parkova kao druge lokalne samouprave po Srbiji i ovo je investicija koja odgovara Sremskim Karlovcima.

Stojkečić kaže da ta investicija treba da bude primer i poruka  drugima da su dobrodošli da ulože svoj novac u Karlovce, kao i da se  kulturna dobra na tržištu prodaju kao turistički proizvod.

Izgradnja hotela bi trebalo da traje dve do tri godine, a kada se otvori, u njemu bi zaposlenje moglo naći osamdesetak ljudi. Po planu, imaće dva ulaza, ekonomski s čeratske strane i glavni, do kojeg će se stizati putem čija je gradnja u planu na Dudari.

Obaveza Opštine biće, napominje Stojkečić, da obezbedi komunalnu i putnu infrastrukturu do hotela, što će zahtevati i određene izmene u urbanističkim planovima.


Izvor: Dnevnik

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...