Goč dobija novi dečiji hotel

24. Novembar 2016

Grad Kraljevo ulaže 80 miliona dinara u gradnju novog dečijeg hotela na Goču, u nadi da će ova planina i za kraljevačke osnovce i profesore biti privlačnija, piše "Politika".

Na Goču, planini udaljenoj petnaestak kilometara od Kraljeva, pri kraju su građevinski radovi na novom, dečijem hotelu. Taj objekat imaće 120 ležajeva i namenjen je deci, đacima predškolskog uzrasta i osnovcima, koji bi ovde trebalo da borave tokom rekreativne nastave. Grad Kraljevo samo u gradnju objekta ulaže oko 80 miliona dinara i to od nedavno podignutog kredita.

– Gradnja je započeta početkom aprila ove godine, a predviđeno je da se okonča krajem ovog meseca. Međutim, biće tu prekoračenja roka, pa je bolje reći da će hotel sigurno biti završen do kraja ove godine – objašnjava nam Slađana Čorbić, direktorka Dečijeg odmarališta „Goč“, koje će ovim hotelom gazdovati i organizovati boravak dece. Dok se ovaj hotel gradi, ne prekida se ponuda školama za pomenuti boravak dece, jer se u okviru ove ustanove nalazi se i hotel „Dobre vode“, koji je ranijih godina kupio grad Kraljevo, i sa stotinu ležajeva u njemu, pa će ukupni smeštajni kapaciteti namenjeni deci biti oko 220 kreveta. Direktorka Čorbić još objašnjava da je planirano i podizanje modernije uspinjače, produžetak i uređenje novih dečijih staza za skijanje i sankanje.

Inače, Goč sa oko hiljadu i stotinu metara nadmorske visine uvek je bio „dečija“ planina u pogledu zimskih sportova i zimski centar za učenje prvih skijaških veština. No, i kad se sve ove investicije realizuju, opravdano je strahovanje i sumnja da li će oni koji odlučuju, a reč je o roditeljima, nastavnicima i direktorima škola u Kraljevu, osnovce upućivati na „svoju“ i najbližu planinu. Kako kažu, minulih godina je, ipak, više dece iz ovog grada, prema tom programu škole u prirodi, boravilo na Zlatiboru, Kopaoniku, Tari... nego na Goču. Plaćali su roditelji i duplo višu cenu od „gočke“, koja je svega sedam hiljada dinara za boravak deteta od sedam dana, pošto još toliko novca plaća grad.

Nije ni to bila smetnja za odlazak na druge planine, pa su od 21 osnovne škole na ovom području đaci iz svega sedam redovno posećivali Goč. U donošenju odluka nastavnici i direktori tvrde da tu glavni reč vode roditelji, a ovi predočavaju sasvim suprotno, uz tvrdnje da su presudne sitne privilegije od turističkih organizacija za direktore škola i profesore.

Izvor: Politika

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...