Futuristički hotel koji će ploviti svetom

20. Mart 2017
Futuristički hotel koji će ploviti svetom

Italijanski inženjer i arhitekta Gianluca Santosuosso projektovao je inovativni futuristički hotel "MORPHotel", koji će putovati svetom, na vodi! Ukoliko ovaj projekat bude ostvaren, to će biti velika promena u industriji kruzera, a evo i zašto: hotel će imati "kičmu", odnosno moći će da menja oblik u skladu sa okeanskim strujama.

Prema ovom projektu, hotel će biti dugačak oko 800 metara, širok nešto više od šest metara, a energiju će crpeti iz talasa i sunca. Zamisao je da plutajući hotel putuje svetom, da se usidri u nekim svetskim gradovima i tako putnicima ponudi jedinstveno iskustvo.

S obzirom na to da će hotel putovati svetom, opremljen je i teatrom, restoranima, fitnes centrima, bazenima… kako gostima ne bi bilo dosadno kad se nađu nasred okeana.

Uzimajući u obzir ovakav dizajn, "MORPHotel" će postati plutajući luka, koja će kreirati veštački zaliv u kojem će čamci i brodovi moći da nađu sklonište.

Ono što je takođe važno je da će plutajući hotel imati samoodržive sisteme - sakupljaće kišne kapi, filtrirati ih i skladištiti, a morsku vodu će prečišćavati od soli.

Za sada nema reči o tome koliko bi izgradnja ovakvog hotela koštala, ali može da se pretpostavi da je reć o neverovatno velikoj sumi novca.

Izvor: Vesti online

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Traže se investitori za šest hotela na Jahorini
20. Jul 2017
Grad Istočno Sarajevo traži od Vlade Republike Srpske da nađe investitore za šest...
Hotelijerstvo
Sertifikat izvrsnosti za beogradski hotel Prag
20. Jul 2017
Hotel Prag Beograd je i ove godine osvojio priznanje Sertificate of Excellence 2017 koje...
Hotelijerstvo
Dizni otvara hotel inspirisan Ratovima zvezda
19. Jul 2017
"Dizni" je potvrdio da će na Floridi, u sklopu budućeg zabavnog parka...
Hotelijerstvo
TripAdvisor uvodi novi sistem rangiranja hotela
18. Jul 2017
Kako bi promenio način rangiranja hotela, TripAdvisor je uveo novu opciju, odnosno kategoriju...