Futuristički hotel koji će ploviti svetom

20. Mart 2017
Futuristički hotel koji će ploviti svetom

Italijanski inženjer i arhitekta Gianluca Santosuosso projektovao je inovativni futuristički hotel "MORPHotel", koji će putovati svetom, na vodi! Ukoliko ovaj projekat bude ostvaren, to će biti velika promena u industriji kruzera, a evo i zašto: hotel će imati "kičmu", odnosno moći će da menja oblik u skladu sa okeanskim strujama.

Prema ovom projektu, hotel će biti dugačak oko 800 metara, širok nešto više od šest metara, a energiju će crpeti iz talasa i sunca. Zamisao je da plutajući hotel putuje svetom, da se usidri u nekim svetskim gradovima i tako putnicima ponudi jedinstveno iskustvo.

S obzirom na to da će hotel putovati svetom, opremljen je i teatrom, restoranima, fitnes centrima, bazenima… kako gostima ne bi bilo dosadno kad se nađu nasred okeana.

Uzimajući u obzir ovakav dizajn, "MORPHotel" će postati plutajući luka, koja će kreirati veštački zaliv u kojem će čamci i brodovi moći da nađu sklonište.

Ono što je takođe važno je da će plutajući hotel imati samoodržive sisteme - sakupljaće kišne kapi, filtrirati ih i skladištiti, a morsku vodu će prečišćavati od soli.

Za sada nema reči o tome koliko bi izgradnja ovakvog hotela koštala, ali može da se pretpostavi da je reć o neverovatno velikoj sumi novca.

Izvor: Vesti online

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Na Zlatiboru se gradi hotel za pse
28. Mart 2017
Opština Čajetina izgradiće ove godine prihvatilište za pse i mačke, a kraj...
Hotelijerstvo
Trebinje dobija četiri nova hotela
24. Mart 2017
Ove sezone gostima grada na Trebišnjici biće na raspolaganju novih 90 soba i 12 luksuzno...
Hotelijerstvo
Hilton otvara hotel na Tibetu (FOTO)
22. Mart 2017
Čuveni američki hotelski lanac Hilton najavio je otvaranje Hilton Linzhi rizorta sa pet...
Hotelijerstvo
U Tokiju otvoren hotel sa robotima dinosaurusima na recepciji (FOTO)
21. Mart 2017
Najnoviji Henn-na hotel, čije osoblje su roboti, otvoren je prošle nedelje u Japanu....