Ekstremni bazen na vrhu hotela s pogledom na Dolomite (FOTO)

30. Novembar 2016
Ekstremni bazen na vrhu hotela s pogledom na Dolomite (FOTO)

Arhitektonska firma NOA projektovala je 25 metara dug bazen hotela „Hubertus“, iz kog se pruža dramatičan pogled na okolni planinski venac.

Reč je o hotelu za skijaše i planinare u italijanskoj pokrajini Južni Tirol. Nalazi se u podnožju Kronplatz planine odakle se prostire impresivan pogled na okolne Dolomite - planinski lanac koji čini deo italijanskih Alpa.

Projektovan tako da se pruža 17 metara ispred ulaza u hotel, ovaj pravougaoni bazen sa toplom vodom podignut je 12 metara iznad tla i podupret deblima domaćeg ariša kojima je odstranjena kora.



Bazen je postavljen unutar veće konstrukcije sa blago podignutim stranama kako se ne bi ometao pogled, dok se na prednjoj strani nalazi stakleni zid pod uglom. Stakleni otvor u donjem delu konstrukcije ima za cilj da onima koji se kupaju u bazenu pruži osećaj plutanja.

- Položaj bazena koji lebdi 12 metara iznad zemlje, sa ekstremnom ivicom, daje plivačima osećaj da plutaju i da su u bestežinskom stanju negde između neba i zemlje - rekle su arhitekte. - Ovaj utisak je dodatno pojačan prednjim staklom i zastakljenim prozorom na dnu bazena.



Paneli od tamno sivog kamena, kako unutar tako i izvan konstrukcije, imaju za cilj da podsećaju na boje okolnih planina.

- Skrivene ivice bazena u boji antracita, poništavaju jaz između bazena i pejzaža i stvaraju utisak da voda nestaje između bazena i okoline - rekli su iz firme.

Ovo je jedan u nizu ekstremnih projekata bazena. Bazen se nalazi u krivolinijskom proširenju postojećeg hotela „Hubertus“. Da bi spojili izgled nove i stare konstrukcije, arhitektonski tim je pokrio spoljašnjost hotela kosim stablima drveća. Ova stabla imaju i funkciju zaštite od sunca i kiše.

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...