Dograđuje se hotel Ramonda na Rtnju - Još jedan spa centar, nova kongresna sala i 35 soba i apartmana, radovi od oktobra

05. Septembar 2020
Dograđuje se hotel Ramonda na Rtnju - Još jedan spa centar, nova kongresna sala i 35 soba i apartmana, radovi od oktobra

Hotel Ramonda na Rtnju koji je otvoren prošlog leta, trebalo bi uskoro da proširi svoje kapacitete, a radovi bi trebalo da krenu od oktobra. Novi objekat gradiće se uz već postojeći, kaže za eKapiju direktor hotela Nikola Jakovljević. Uprkos krizi u hotelskoj industriji, Jakovljević ističe da Ramonda radi punom parom i da su kapaciteti mahom u potpunosti popunjeni.

- U okviru druge faze gradiće se još 35 smeštajnih jedinica - porodičnih soba i apartmana, kongresna sala sa oko 200 mesta, novi spa centar, kao i bar, igraonica i bilijar sala - kaže Jakoviljević.

Prema njegovim rečima, očekivanja su da radovi počnu u oktobru, a Opština Boljevac stavila je na javni uvid urbanistički projekat koji je izradilo preduzeće PRO D - Inženjering iz Stare Pazove.

Kako se u projektu navodi, hotelski kompleks trebalo bi da bude ukupne površine 8.837,15 m2.

- U neposrednoj blizini, na susednoj parceli, sagrađene su prva i druga faza hotelskog kompleksa, kao funkcionalno, tehničko, oblikovna celina sa kojom će novoprojektovani objekat, kao III faza, zaokružiti kapacitete i dopuniti funkcije, te odgovoriti potrebama tržišta i cilju stvaranja nove turističke destinacije.

Novi hotelski objekat je predviđen kao III faza izgradnje (prve dve faze obuhvataju postojeće objekte hotela), dok bi se spajanje sa postojećim objektom izvelo u dve dodatne faze i to IV fazi i V fazi izgradnje. Takođe, urbanistički se predviđa mogućnost postavljanja kamping jedinica u okviru vrta kompleksa, bez posebnih infrastrukturnih potreba.

Elementi oblikovanja i materijalizacije

Konstruktivno, obe faze kompleksa su koncipirane kao skeletni AB sistem sa temeljima u vidu ploča, oslonjenim na šipove, ukoliko geomehanički elaborat pokaže potrebu za tim. Međuspratne ploče su pune, armirano betonske. Krov, delimično ravan, a delimično kos, takođe je konstruktivno projektovan kao AB puna ploča. Cela konstrukcija je podeljena dilatacionim spojnicama na tri dela. Na mestima dilatacije, vertikalne komunikacije i fasadnih platana obloženih kamenom, kao i u kontaktu sa tlom, postavljeni su AB zidovi koji ujedno ukrućuju objekat u odnosu na uticaj horizontalnih sila.

Objekat je projektovan tako da sledi logiku kompozicije prve i druge faze kompleksa, uklapa se u kontekst primenom prirodnih materijala, akcentujući celine skulpturalnim kamenim zidovima, otvarajući se prema položaju sunca i vizurama transparentnim staklenim fasadama javnih delova.

 Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...